Podzimní souboj na brněnském stadionu vyhrálo Znojmo 2:0. V sobotu od pěti hodin odpoledne se nováček nejvyšší soutěže pokusí v Mladé Boleslavi o další bodový zisk. „Jsme v situaci, kdy potřebujeme k záchraně bodovat i na hřištích soupeřů a zápas v Boleslavi je pro nás výzva," prohlásil znojemský trenér Leoš Kalvoda.

V porovnání s podzimem se toho v Mladé Boleslavi dost změnilo. Od zářijové porážky se Znojmem se na mužstvo snášela kritika a vedení klubu přivedlo nového trenéra Karla Jarolíma. „Je to náročný kouč, který vyžaduje od hráčů disciplínu. Soupeř bude nachystaný se vším všudy a musíme se nachystat ještě lépe," měl jasno Kalvoda.

Znojmo v současnosti trápí slabá produktivita. V posledních třech kolech dalo jenom tři branky. „Asi nám chybí i trošku štěstí, protože šance si vytváříme. Potřebujeme to co nejdřív zlomit, jeden gól nás nastartuje a musíme ho dát už v Boleslavi," pravil znojemský útočník Václav Vašíček.Jak asi nastoupí znojemští fotbalisté.

Nejlepší střelec mužstva také střelecky oněměl. Po trefě Plzni nasázel hattrick Jablonci. Vítězství 4:0 je však jediné v jarní části a Vašíček na gól čeká měsíc. „Nemyslím si, že jsem nějak polevil. Měl jsem příležitosti, abych dal gól. Musím dál pracovat a nějaký brzy přijde," doufal třiadvacetiletý útočník.

Jihomoravané v sedmi jarních kolech zdolali pouze Jablonec, k tomu přidali jen tři remízy. Poslední v derby s Brnem, které skončilo 1:1.

Jedenácté Znojmo nyní dělí od sestupových pozic čtyři body, zato Středočeši se rvou o pohárovou Evropu. „S lepšími celky se nám hraje lépe, což jsme dokázali s Jabloncem a Plzní. Boleslav bojuje o třetí místo, takže o motivaci má postaráno, a my taky musíme bodovat," dodal Vašíček.

Mladá Boleslav v jedenácti letošních zápasech prohrála na svém hřišti pouze s Plzní. V minulém kole ovšem přišla o sedmizápasovou sérii bez porážky, když padla 1:2 v Jihlavě. „Bylo by smutné, kdyby nás porážka rozhodila a nenavázali jsme na předchozí výhry. Proto se chceme hned proti Znojmu vrátit na vítěznou vlnu a udržet se na třetím místě v tabulce," připomněl vytyčený cíl Jarolím.

Znojmo už myslí na příští sezonu, pro níž si vyhlédlo záložníka Nicolase Šumského. Dvacetiletý bývalý mládežnický reprezentant, který prošel argentinskými kluby River Plate a Argentinos Juniors, dohraje sezonu v divizním Vysokém Mýtě. Pak nejspíš zamíří na jih Moravy.