Výjimku ze zimního spánku znojemských šutérů tvořil snad jen Libor Žondra, který v přípravě nasázel do sítí soupeřů šest gólů a o pověstný parník předčil všechny své spoluhráče. „Na jaře bude úplně jedno, kdo vstřelí branky, ale samozřejmě doufám, že konkrétně Liborovi jeho forma vydrží," přeje si autor dvou tref v zimní přípravě.

Konkurenci v útočné řadě v zimě ještě rozšířil Jindřich Stehlík, který přišel z třetiligové Líšně. „Na podzim jsem většinou nastupoval na pozici krajního záložníka, ale každá konkurence v týmu je dobrá," vítá posilu.

Šamánek skóroval i v generálce proti Uničovu, kterou Znojmo ovládlo 4:1 a přidalo teprve druhou výhru v zimní přípravě. „Náladu jsme si udržovali dobrou, i když se nám výsledkově nedařilo. Je dobře, že jsme poslední přípravu zvládli a trochu si zvedli sebevědomí," libuje si před startem jara, který Znojmo čeká v pátek od šesti hodin večer doma s Ústím nad Labem.

Svěřenci kouče Radima Kučery se v zimě utkali i se čtyřmi slovenskými celky. „Nejvíc nás asi prověřil Trenčín. Když to řeknu naplno, ukázal nám, jak hrát fotbal. Kvalitou se mi líbil také Ružomberok," připomněl celky, od kterých Znojmo dostalo dohromady devět gólů. ⋌(mav)

Góly Znojma v zimní přípravě:

6 – Libor Žondra

2 – Radim Nepožitek, Tomáš Okleštěk, Rostislav Šamánek

1 – Petr Vavřík, Stijepo Njire, Bronislav Stáňa, Jevgenij Serenkov, Jindřich Stehlík