Šuba, který si zahrál s Brnem i Intertoto Cup v roce 1995, se zaskvěl především proti druhému celku tabulky Kuřimi, když přispěl k výhře 2:1. Proměnil penaltu a dal branku ve třetí minutě nastavení.

Další tahoun Dobšic byl Milan Čermák. Nejlepší střelec podzimu se sedmi brankami zazářil především proti Zastávce při vítězství 5:0. „V tomto utkání nasázel dokonce čtyři branky. Byl pro nás na podzim přínosný. Před sezonou se vrátil z hostování v Horních Kounicích," hlásí Spousta.

Ztráta Dobšic na rozjetého lídra soutěže Tišnov, za kterého nastupuje Mohamed Traoré ze Zbrojovky, činí šestnáct bodů. Boj o nejvyšší příčky vidí v Dobšicích realisticky. „Tišnov a Kuřim soutěž zkvalitnily, ale zároveň hodně odskočily zbytku. Jinak je to do devátého místa hodně vyrovnané. Chceme obhájit umístění do páté příčky, které je u nás tradiční. Poslední čtyři ročníky jsme skončili vždy pátí," říká Spousta.

V posledních pěti kolech Dobšice ani jednou neprohrály. Dvakrát zvítězily a třikrát remizovaly. „Současné šesté místo je standard po podzimu už od roku 2007, co hrajeme I. A třídu. Jsme celkem spokojení," povídá šéf klubu.

Týmu se daří i po změně trenéra. Před sezonou nahradil Karla Drábka Michal Bitala. „Michal je odchovanec dobšické kopané, jako mládežník hrál v 1. SC Znojmo. Před lety byl nejlepší střelec krajského přeboru," představuje Spousta nového kouče. „Drábek už si chtěl odpočinout, trénoval u nás už od sezony 2002/2003," tvrdí Spousta.

Kádr pro jarní část sezony zůstane stejný. Dobšice většinou posilují před sezonou i o hráče ze znojemské mládeže. Mužstvo nyní tvoří osm hráčů z druholigového týmu. Bitalovi svěřenci začínají přípravu 8. ledna a sehrají šest zápasů na umělé trávě v Jevišovicích.