Sokolov vede druhou ligu. Střetli jste se v sobotu s dosud nejlepším celkem?

Neřekl bych. Hrál sice dobře, ale podle mého názoru byl Hradec Králové lepší. (v minulém kole porazilo Znojmo Hradec 2:1 – poz. red.) Možná hráčům Sokolova zápas s námi nesedl úplně ideálně, těžko říct.

Zasloužili si Západočeši všechny tři body?

Na míči bylo střetnutí vyrovnané. My možná měli o jednu velkou šanci navíc. Vývoj duelu směřoval spíš k remíze, takže je škoda, že jsme prohráli.

V čem vás tedy Sokolov předčil?

Důrazem a přímočarostí. Šel si za výhrou odhodlaněji než my.

Kolikátý vlastní gól v kariéře jste si dal?

Šlo o můj premiérový. Dřív jsem totiž nehrál v obraně.

Jak jste situaci viděl?

Z pravé strany Sokolova šel prudký centr. Směřoval na hráče za mnou, kdybych balon neodkopl, tak to uklízí do prázdné. Chtěl jsem míč odkopnout pryč, jenže jsem ho trefil tak nešťastně, že skončil v naší síti.

Poznamenal vás vlastní gól po psychické stránce?

Ani ne. Takové góly padají, kolikrát i horší. Kdyby to byl nějaký hloupý zásah, tak to řeším víc. Kluci mě naopak povzbuzovali a říkali, ať si z toho nic nedělám. Hrál jsem normálně dál, jakoby se nic nestalo.

Páteční cesta na západ Čech vám trvala osm hodin. Jak jste úmorný přesun snášel?

Měli jsme smůlu. Po cestě jsme se asi třikrát zdrželi. Dvakrát za to mohly zácpy před Prahou a Plzní. Jednou byla na vině nehoda. Ta nás zasekala na hodně dlouho. Ale kvůli tomu jsme jeli už den předem. Šli jsme spát včas a na cestu se nemůžeme vymlouvat.

Ve středu vás čeká pohárový duel s Jihlavou. Když jste hráli naposledy s prvoligovým celkem, tak jste v přípravě porazili 4:2 Zbrojovku. Věříte si i na celek z Vysočiny?

Po minulé zkušenosti se jen tak dalšího prvoligového soupeře nezalekneme. Jihlava a Brno mají dle mého názoru podobnou kvalitu. Takže se není čeho bát. Je však potřeba zmínit, že šlo o přípravné utkání a ostrý zápas může vypadat jinak.

Do Znojma jste v roce 2012 zamířil právě z Vysočiny. Jde pro vás o speciální střetnutí?

Strávil jsem tam jen půl roku a je pravda, že jsem tam nedostal moc prostoru. Žádnou zášť ale necítím. Půjde o běžný duel.