Jenže jak rychle se zpráva objevila, tak rychle možnost Feninova příchodu do Znojma zase ztrácí na pravděpodobnosti. „Domluvili jsme se, že mi dá vědět do konce týdne, ale neozval se. Nevím, jestli považuje za konec týdne pátek nebo neděli, moc tomu nevěřím," přiznal Kalvoda, který shání dalšího forvarda k Václavu Vašíčkovi.

Šestadvacetiletý útočník případné angažmá ve Znojmě odmítl komentovat. „Nezlobte se, ale v novém roce jsem ještě žádný rozhovor nedal a nechci se k ničemu vyjadřovat," odpověděl včera Fenin na dotaz Deníku Rovnost.

Šestnáctinásobný český seniorský reprezentant před rokem přestoupil do pražské Slavie po pětiletém angažmá v Německu a podepsal smlouvu do léta 2015. Jenže i vinou zranění nastoupil v nejvyšší soutěži jen ke dvanácti utkáním a žádnou branku nevstřelil.

S hráčem s pověstí průšviháře, který se několik měsíců léčil z depresí, se Slavia pokusila o ukončení smlouvy. Nepochodila a přeřadila jej do juniorky. „Mohl být volný hráč, ale nabídku na ukončení smlouvy odmítl. Teď je s juniorkou na soustředění. Ale o nabídce Znojma ani žádného jiného klubu nic nevím," sdělil sportovní manažer sešívaných Karol Kisel.

Trenér Kalvoda o útočníka, který v bundeslize v devadesáti zápasech za Eintracht Frankfurt nastřílel čtrnáct branek, přesto stál. „Byl by to tvrdý oříšek, ale pokud má fotbal aspoň trošku rád a nechce kariéru zabalit, musí se konečně probrat," poznamenal znojemský kouč.

Na Fenina jej upozornil článek s trenérem Slovácka Svatoplukem Habancem. „Naťuklo nás to a za zeptání člověk nic nedá. S Martinem jsem mluvil po telefonu asi deset minut a slíbil, že se ozve," dodal Kalvoda.

I kdyby projevil zájem o přesun na jih Moravy, jeho požadavky Znojmo nejspíš neukojí. „Jelikož ale ve Slavii neukončil smlouvu, asi by nešel o tolik dolů," tušil kouč.

Znojmo přesto po Anesi Haurdičovi přivedlo druhou zimní posilu. Kádr prvoligového nováčka rozšířil třiadvacetiletý slovenský záložník Peter Gál-Andrezly. Přitom před týdnem klub jeho test ukončil a hráč mířil do Baníku Ostrava. „Odehrál jsem tam jeden zápas a trenér Komňacký mě chtěl ještě vidět, ale do toho se ozval kouč Kalvoda, že stojí o můj návrat. Jsem rád, že to tak dopadlo. Ve Znojmě už znám hráče a věřím, že mu pomůžu k záchraně," uvedl Gál-Andrezly.

Zůstává také alžírský záložník Bourenane Faouzi, naopak srbský útočník Vukadin Vukadinovič skončil. „Má v Jablonci takovou smlouvu, kterou nemůžeme převzít," objasnil Kalvoda.