I proto Jihomoravané skloňují loňské záchranářské starosti. „Měli jsme dobrý začátek, ale teď už jsme se přiblížili sestupovým vodám. Věřím, že v neděli při derby na Zbrojovce špatnou sérii prolomíme,“ plánuje sedmadvacetile­tý Hrubý.

Kam zmizel úspěšný znojemský tým z úvodu jara?

Těžko říct. Hledáme řešení, jenže nedáváme góly a bez nich se nedá vyhrávat. Naše forma i hra uvadla. Snad nějaké body brzy uděláme a budeme v klidu.

V loňské sezoně vám k záchraně stačilo 36 bodů. Sedm kol před koncem jich máte třicet…

Myslím si, že dvě výhry a jedna remíza nám dodají klid. Týmy ze spodku druhé ligy hrají mezi sebou a taky se oberou.

Značné potíže vám dělá bránění standardních situací. Z devíti jarních branek jste po nich dostal pět gólů. Čím to?

Po standardkách jich dostáváme vážně až moc. Musíme se jim věnovat ještě víc a zlepšit naši bilanci. Každý z hráčů si kvůli nim musí hrábnout do svědomí.

V čem při nich chybujete?

Možná se nesoustředíme. S Todorem (kapitán Yonov – pozn. red.) při nich jako nejzkušenější hulákáme, přesto jsme ve dvou zápasech po sobě dostali gól po přímáku z půlky. Je to opravdu naše velká bolístka.

Vy jste dostal na jaře jen v utkání s Bohemians Praha více než dvě branky, takže standardní situace vám kazí statistiky. Můžete je z branky výrazněji ovlivnit?

Vždy záleží, jak je situace kopnutá. Třeba s Táborskem jsem měl na brance podíl. Soupeři je proti nám dobře zahrávají a my je nedokážeme odvrátit. Dostaneme z toho gól a výsledek pak už těžko honíme.