Oba celky sáhly v zimní pauze k výměně trenérů. Ve Vyškově vystřídal Zbyňka Zbořila zkušenější Miloslav Machálek. Vyškovští také posílili v hráčském kádru. Tyto kroky zřejmě pomohly k tomu, že úvodní dva zápasy jara vyhráli. Tasovičtí naopak prohráli obě utkání a leží na nich deka nejen z porážek, ale také z toho, že ještě nedali gól.

„Začátek jara nám vůbec nevyšel. Trápíme se po prvním utkání spíše psychicky. V minulém zápase jsme si vytvořili minimálně pět vyložených gólových šancí, které jsme neproměnili. Naopak jsme pak udělali dvě fatální chyby a bylo to," vrátil se k úvodním dvěma zápasům tasovický trenér Jiří Fryš.

Vyškov je naopak na koni. Kvůli odloženým utkáním a odstoupení Vracova ze soutěže hraje první tři zápasy doma. Ty dva první už mu přinesly plný počet bodů a u toho by rád zůstal i u střetnutí s Tasovicemi.

„Je fakt, že po dvou vítězstvích jsme v pohodě, ale trvám na tom, že vyhrát třikrát za sebou doma není jednoduché a s Tasovicemi to bude velice těžké. Jejich mužstvo celkem znám. Je to velmi kvalitní tým, silný zejména ve hře dopředu, kde má sice hráče menších postav, ale velice rychlé a pohyblivé. Na druhé straně si myslím, že jsou zranitelnější v zadních řadách, kde vidím naši šanci," míní vyškovský trenér Miloslav Machálek.

Vepředu se ale tasovickým fotbalistům nevede. Doplácejí na malý důraz před bránou. „Potřebujeme se prosadit a pak už to snad půjde. Vyškov sice bodoval, ale my tam musíme jet s tím, že chceme prosadit naši hru," poznamenal Fryš.

Obě mužstva budou hrát v podstatě o šest bodů. „Pro nás a určitě i pro Tasovice je to naprosto klíčové utkání. Teď jsme sice dvakrát vyhráli, ale jen jsme se tím dotáhli na mužstva před sebou, nic víc. Je potřeba sbírat body a rychle postoupit do klidnějších vod," dodal vyškovský kouč.

Utkání začíná zítra ve Vyškově ve čtyři hodiny odpoledne.