„Po prvních dvaceti minutách jsme přežili takovou naši polosmrt, kdy nás Spytihněv zatlačila. O přestávce jsem se ptal od brankáře až po útočníky, co se s nimi dělo. Vypadalo to, jako bychom se na zápas vůbec nepřipravili. Po prvním gólu jsme pak ale byli jasně lepší mužstvo," uvedl tasovický trenér Tomáš Šťastný.

Jeho tým snadno pronikal k soupeřově bráně a Spytihněv se nechala zatlačit. „Do prvního gólu jsme hráli fotbal. Měli jsme nějaké šance a hra byla vyrovnaná. Pak jsme dostali gól ze standardní situace. Kluci se z toho nedokázali zvednout. Míváme ze začátku šance, kluci je nedají a pak si přestanou věřit," zamyslel se trenér Spytihněvi Josef Pospíšil.

Ačkoliv zápas provázela velká zima, diváci se rozhodně nenudili. Tasovické mužstvo je svými brankami bavilo. „Dali jsme hezké góly po pěkných kombinacích," chválil Šťastný.

Malou kaňkou na výkonu tasovického týmu byly dvě branky hostů ke konci utkání. „Dvěma góly v závěru se dojem ze zápasu trochu zhatil. Pět nula by vypadalo lépe. Kluci chtěli dát asi ještě další góly a přestali myslet na obranu," dodal trenér.

Tasovice jsou s devatenácti body šesté. O víkendu je čeká těžké utkání. Jedou na horkou půdu Třebíče, která se drží v tabulce na druhém místě.

Tasovice - Spytihněv 5:2

Poločas: 2:0. Branky: 30. Helebrant, 36. Paul, 51. Švarc, 53. vlastní, 66. Doležal - 85. Krejčí, 90. Jasenský. ŽK: Čerstvý Kovář, Oslzla, Krejčí, Sokol. Rozhodčí: Reich - Fridrichovský, Nejedlý. Diváci: 150.

Tasovice: Gábor - Čerstvý, Krátký, Kirschner, Blahoudek, Vyžrálek (60. Doležal), Horáček (65. Vítek), Čop (72. Čermák), Paul, Švarc, Helebrant.