Divizní Tasovice přivítají favorita utkání na domácím hřišti. „Bude to pro spoustu kluků prestižní zápas. Snad tři čtvrtiny našeho mančaftu totiž v minulosti prošly právě Znojmem," říká tasovický kapitán Roman Švarc, jenž je v Sokole na hostování právě z druholigového celku. „Pořád v klubu vypomáhám s administrativními věcmi, takže jsem s ním spjatý blízko a s kluky ze Znojma se pořád potkávám," dodává.

Před Tasovicemi ovšem stojí aktuální lídr druhé nejvyšší soutěže. Znojmo v dosavadních čtyřech kolech třikrát vyhrálo a jednou remizovalo. „Myslím si, že pokud k utkání přistoupí zodpovědně a splní pokyny trenéra, nebudou s námi mít problém. Ale stačí, aby někdo šel s lehkým podceněním na půl plynu do souboje, nebo vyšla jedna standardka a zápas může být dramatický," upozorňuje Švarc.

Znojmo po povedeném startu do druhé ligy nehodlá vyklidit pozice ani z pohárové soutěže. „Jenže kolikrát se mi stalo, že jsem s divizním mančaftem už vypadl. Soupeř se umí nahecovat. Bude to těžký zápas, rozhodně nic jednoduchého," varuje znojemský útočník Rostislav Šamánek před podceněním protivníka, který hraje o dvě soutěže níž.

Čeká Jihlava

Vítěz duelu mezi Tasovicemi a Znojmem se ve třetím kole může střetnout s prvoligovou Jihlavou, kterou čeká Stará Říše. „Jihlava pro nás z regionálního hlediska asi není takové lákadlo jako Znojmo, i když hraje ještě o jednu soutěž výš. Není to pro nás prvořadá motivace, chceme si hlavně zahrát dobrý zápas," těší se Švarc.

Tasovice zatím v divizi D čekají na první vítězství v sezoně, ve třech zápasech nasbíraly pouze dvě remízy a v tabulce jim nyní patří až čtrnáctá pozice. „Pohár nemůžeme brát jako sportovní vrchol podzimu, divize je pro nás pořád priorita. O víkendu hrajeme proti nováčkovi ze Ždírce a to utkání pro nás bude důležitější než pohárové," poukazuje na priority Švarc.

Naproti tomu Znojmo cílí na postup. „Je tam Jihlava, na kterou může přijít hodně diváků, chceme jít dál," prohlašuje Šamánek.

Střetnutí lokálních rivalů odřídí jako hlavní sudí Jana Adámková. „Znám ji, ale neřešíme to. Myslím, že většina kluků ani neví, kdo píská," usmívá se Švarc.