Jeho svěřenci v šestnácti duelech ukořistili 27 bodů a pouhé tři je dělí od vedoucí Staré Říše. „Chceme postavení udržet, i když mezi favority na postup patří jiná mužstva. Podzimními výkony jsme si na sebe upletli bič. Na jaře se ukáže, jak na tom jsme," potvrdil záložník Sokola Miroslav Paul.

Tým se na startu přípravy vyrovnává se dvěma odchody. Záložník Vojtěch Bula zamířil do nižší rakouské soutěže, další středopolař Manfréd Konrád do Hrušovan. „Jednalo se o hráče základní sestavy. Vrátil se nám z hostování Martin Svatoš, se kterým počítáme. Vyzkoušíme mladé hráče, kteří do kádru můžou zapadnout," rekapituloval změny kouč.

přípravné duely
- 6. února, 11.00: MSK Břeclav (umělá tráva Břeclav)
- 14. února, 14.00: Moravský Krumlov (umělá tráva Jevišovice)
- 20. února, 14.00: Líšeň (umělá tráva Líšeň)
- 25. února, 19.00: Orbitz (umělá tráva Hrušovany)
- 28. února, 12.00: Moravské Budějovice (umělá tráva Jevišovice)
- 5. března: AFK Tišnov (umělá tráva Boby Brno)
- 12. března: Vojkovice (hřiště Vojkovice)

První přípravný zápas sehrají Tasovice v sobotu 6. února a hned je čeká jeden z nejtěžších protivníků. Na umělé trávě vyzvou účastníka třetí ligy z Břeclavi. „Nejvíc se těším právě na toto utkání a pak na duel s Líšní. Otestujeme hráče v zápasech s těžkými soupeři. Jsem zvědavý, jak při tréninkové zátěži utkání se soupeři z vyšších soutěží zvládneme," řekl Steinhauser, jehož tým má v plánu sedm přátelských utkání.

Generálku na start divize odehraje 12. března ve Vojkovicích. Divizi odstartuje Sokol 19. března doma duelem s jedenáctou Bystřicí nad Pernštejnem.

Až do prvního střetnutí s Břeclaví podstupují tasovičtí fotbalisté zpravidla nejméně oblíbenou část přípravy, kdy nabírají fyzickou kondici. V zápřahu jsou už od pondělí. „Dva týdny kondičního tréninku jsou potřeba, pracujeme na obecné vytrvalosti. Co v přípravě necháme, to se projeví na hřišti," pokrčil Steinhauser rameny nad povinnou složkou zimního drilu.

Tasovický stratég vycházel při sestavování plánu ze zaběhnutého režimu, zařadil ale i novinky. „Využíváme posilovnu a TRX (posilovací systém pružin, ve kterých člověk cvičí s váhou vlastního těla – pozn. red.), to je teď docela oblíbené. Tam si nechávám poradit i od odborníků. Chodíme ale už i na umělou trávu, kde zkoušíme fotbalové věci, třeba střelbu," popsal.

Se „zimními" kily navíc nikdo z hráčů potíže nemá. „Dostali tréninkové plány, každý něco dělal. Spousta z nás hrála futsal. Vážení neděláme, jestli má někdo kilo navíc, na této úrovni neřeším," pousmál se trenér.