Třebíč má tři kola před koncem náskok nad druhou Líšní osm bodů. O prvenství by tak třebíčské fotbalisty připravila jen neuvěřitelná dávka smůly.

„Třebíč je jednoznačně favoritem utkání a favoritem i celé soutěže. Chceme se prezentovat kvalitní, taktickou hrou, předvést takový výkon, abychom odehráli slušný zápas proti tomuto silnému soupeři. Respektujeme sice jeho sílu, ale do utkání nepůjdeme s tím, že bychom měli prohrát," sdělil tasovický trenér Jiří Fryš.

V prvních třech jarních utkáních Tasovičtí nebodovali. Stopy na nich zanechal úvodní duel v Bohunicích, kdy nemohli nastoupit čtyři již rozcvičení hráči kvůli drobné administrativní chybě v registračních průkazech.

Tasovice se chytily, až začal být jejich zápasový program nabitý. V květnu měly tři vložené středy. Ze sedmi utkání, které v tu dobu sehrály, získaly sedm bodů. O všechny body přišly dvakrát venku, doma ani jednou neprohrály. Dařilo se jim proti silné Líšni i Napajedlům. Výkon týmu šel hodně nahoru.

„Jsem rád, že jsme se během tohoto náročného období dostali ze situace, ve které jsme byli po Bohunicích a že se konečně dá na naši hru dívat a střílíme hezké branky. Měli bychom ale zlepšit produktivitu, s Bystřicí jsme mohli klidně vyhrávat 7:0. Místo toho se to ke konci zdramatizovalo," připomněl středeční zápas Fryš., ve kterém Tasovice jasně vládly, ale v závěru si nechaly dát za stavu 4:0 dvě branky.

Tabulka divize D je tak našlapaná, že může Tasovice ještě katapultovat nahoru, ale také můžou zase spadnout na samé dno. „Tabulka je tak vyrovnaná, že se s klukama díváme spíš na soupeře pod námi," prozradil trenér.

Duel s Třebíčí začíná v úterý o půl šesté odpoledne.

Divize D

úterý 4. 6.

Tasovice – Třebíč 17.30

Postavení v tabulce:

Třebíč – 1., 57 bodů.

Tasovice – 12., 30 bodů.

Poslední vzájemný zápas:

Třebíč – Tasovice 2:0 (1:0)

Branky: 20. Čermák, 80. Florián.