„I když o tom vůbec výsledek nevypovídá, tak nás neuvěřitelně podržel náhradní brankář Vasil Pavliv. Jinak by to byl mnohem větší výprask," uznal záložník Tasovic Petr Horáček.

Utkání mělo hned od startu jasného vládce. Domácí Líšeň tlačila tasovickou obranu a v deváté minutě se po dlouhém nákopu do vápna prosadil domácí hráč Šimon Šumbera. Po minutě mohli navýšit vedení domácí na dvě branky, ale skvělým zákrokem se prezentoval brankář Tasovic Heneš. V šestnácté minutě atakoval brankář Tasovic unikajícího hráče Líšně a inkasoval červenou kartu.

Po nuceném vystřídání jednoho hráče z pole se do branky postavil premiérově junior Pavliv, jelikož jedničkový brankář Tasovických Petr Fukal k zápasu neodcestoval.

Třiadvacátá minuta nabídla první vážnější zákrok tohoto mladého brankáře, když lapil střelu hráče Líšně Martina Drábka. V nastavení prvního poločasu ještě ohrozila branku hostů hlavička domácích, ale mířila těsně mimo tři tyče. „Individuální chyby našich hráčů a rozdílný metr rozhodčích byly hlavním důvodem naší prohry. Před zápasem jsme věřili minimálně v bod, ale to bychom museli hrát v jedenácti hráčích," kritizoval zkušený záložník Tasovic Petr Horáček výkon rozhodčích.

Dvaapadesátá minuta znamenala pro hosty třetí branku v síti. Po dalším centru se k míči dostal nehlídaný líšeňský střelec Stanislav Vávra a nekompromisně zakončil mimo dosah brankáře Tasovic.

Vzápětí spálil obrovskou příležitost na zvýšení domácích záložník Líšně Šumbera, když přestřelil branku, a následně po rohovém kopu ztroskotal v bráně Tasovic také domácí hráč Vávra či útočník Olexyij Omelchenko. „Utkání určitě rozhodla naše chyba na začátku. Z té jsme dostali úvodní branku a po následném vyloučení našeho brankáře již byli domácí lepším týmem," konstatoval trenér Tasovic Milan Kalaš.

Ani další šance domácích neskončila brankou, a tak se o snížení pokusili v poslední minutě utkání fotbalisté Tasovic. Útočník hostů Martin Svatoš zůstal ve vápně zcela nekrytý, ale jeho střelu nakonec bránící hráč blokoval mimo branku. „Rozhodně utkání poznamenalo vyloučení brankáře Tasovic, ale protože se hostující hráči semkli a bylo těžké se prosazovat, tak jsme nezvítězili vyšším rozdílem," uzavřel trenér Líšně Bohumil Smrček.

Tasovice se nachází momentálně na třinácté pozici a náskok na sestupové příčky je až pětibodový. V dalším utkání přivítají na domácím hřišti celek Bohunic.

Líšeň – Tasovice 3:0 (1:0)

Branky: 9. Šumbera, 49. Mička (vla.), 52. Vávra. ŽK: Milotinský, Široký, Czucz, Blahoudek, Švarc. ČK: Heneš. Rozhodčí: Řezníček – Slabý, Motal. Diváci: 220. Sestava Líšeň: Veselý – Drábek, Čampa, Široký, Fousek, Dostálek (67. Ovčačík), Šumbera, Omelchenko (79. Nguyen), Vávra, Nosko, Milotinský (79. Matoušek). Sestava Tasovice: Heneš – Mička (K), Blahoudek, Šrámek (89. Hlávka), Vyžrálek (69. Čermák), Horáček, Paul (17. Pavliv), Vítek, Czucz (73. Svatoš), Helebrant, Švarc.

MARTIN SMEJKAL