Na jednu stránku jde o stmelení kolektivu, na druhou o rozumnou úvahu. Tasovice hrají ve Slavičíně v neděli ve čtvrt na jedenáct dopoledne. Vzdálenost činí přes 180 kilometrů. „Je to příjemnější než vstávat v pět a v šest vyjet. Večer zajdeme na večeři, ráno v klidu posnídáme," doplnil Mička.

Nápad se setkal s kladnými ohlasy, i když… „Někdo říkal, že se prvně musí zeptat doma, dořešili jsme to teprve ve čtvrtek, ale to bylo jen ze srandy," ušklíbl se Mička.

Přesto se najdou v týmu také fotbalisté, kterým ani časné ranní vstávání nedělá potíže. „Každý to má trošku jinak v rozhodování, zda jet dopředu, nebo až ten den. Jel bych ráno, fakt mi nevadí taková cesta. Takhle řídím každý den, ani mi doprava nedělá problémy, jsem zvyklý," poznamenal tasovický brankář Tomáš Heneš.

I tak vidí ve společně cestě o den dřív prospěch pro tým. „Může to mít přínos, když jedeme dopředu, je to pár hodin navíc s klukama, víc všichni pokecáme. Kolikrát jedeme hned domů po zápase, takže nám to něco dá," souhlasil Heneš.

Na cestu přispělo vedení společně s hráči. Zatímco klub zaplatil autobus a jídlo, fotbalisté zase ubytování. „Vedení klubu nám vychází vstříc, je vždy nakloněné všemu, tam nebyl problém. Akorát lidi v Tasovicích nám to vrátí zpátky nějakými kecy, když se vrátíme s výpraskem, ale s tím se musí počítat," usmál se Mička.

Jenže bodovat ve Slavičíně nepředstavuje snadnou úlohu. Celek ze Zlínska vyhrál oba úvodní zápasy nového ročníku, nejprve doma zdolal 2:0 Holešov a pak zvítězil 4:2 v Brumově. „Chceme aspoň bodík, když tam vážíme cestu den dopředu. Hlavně pak máme těžké zápasy, doma Rosice, které mají formu a dvě výhry. Nejedeme to však do Slavičína zavřít a hrát vyloženě zanďoura. Jde teprve o třetí kolo a není proč někde bránit v deseti vzadu, jedeme si to tam rozdat," burcoval obránce.

Tasovice začaly divizní sezonu prohrou 0:2 v Polné, pak doma smetly 4:0 Pelhřimov. „Nálada je dobrá. I když se v Polné prohrálo, trenér říkal, že to máme hodit za hlavu a proti Pelhřimovu se to hned ukázalo," podotkl Heneš. „Zato Slavičín vůbec neznám a nevím, co od něj čekat, nikde jsem si o něm nic nehledal. Chceme tam určitě bodovat," doplnil tasovický brankář.