Už s klidem mohou v neděli nastoupit tasovičtí fotbalisté do posledního duelu sezony s Vrchovinou. V divizi se zachránili a pokud vyhrají, mohou si vylepšit postavení v tabulce.

Na letošní ročník nebudou Tasovice kvůli plácání se na dně tabulky vzpomínat zrovna v dobrém, proto by se chtěly se svými fanoušky rozloučit výhrou. V posledních zápasech šly jejich výkony nahoru a v závěrečném klání je mohou potvrdit. „Určitě chceme podat ten nejlepší výkon už kvůli našim divákům," uvedl tasovický trenér Jiří Fryš.

A stejná slova zní i od hráčů. „Budeme chtít vyhrát a trochu odčinit smolnou sezonu tím, že divákům nabídneme atraktivní fotbal, aby se těšili na příští sezonu," hlásí tasovický matador, záložník Petr Horáček.

Posledním tasovickým soupeřem je Vrchovina, která v předchozím zápase porazila lídra soutěže, Třebíč, 4:0. A Tasovickým se na hřišti soupeře na podzim také nedařilo, když prohráli jediným gólem. Vrchovině už o nic nejde, ale bude si chtít určitě udržet šesté místo. Na dvanácté Tasovice má náskok pouhé tři body.

Tasovice mají nyní za sebou dvě remízy. V neděli sehrály bezbrankové utkání ve Velkém Meziříčí a pak se v úterý rozešly smírně s Třebíčí 2:2, přitom prohrávaly již 0:2. „I když kluci prohrávali o dvě branky, tak morální a fyzickou silou dokázali vyrovnat, přestože hráli druhé utkání po osmačtyřiceti hodinách. Ve Velkém Meziříčí to byl navíc velice náročný zápas," vrátil se k předchozím duelům trenér.

Kromě určité dávky smůly chyběly Tasovickým i góly. Nejlepším střelcem týmu je obránce Helebrant. Tasovice postrádají útočnou sílu. „V útoku jsme se hodně trápili. Potřebujeme sehnat pořádného útočníka, aby dosahoval takových kvalit jako Marek Dítě, který góly dával," zmínil Horáček útočníka, který kádr opustil před letošní sezonou.

Horáček je nejstarším hráčem týmu. V pětatřiceti letech ale ještě končit nehodlá. „Pokud mi to zdraví dovolí, tak bych chtěl pokračovat. Záleží také na trenérovi a vedení, jestli o mě budou mít zájem. Už hraji jen pro radost, nemusím si nic dokazovat, jsem spokojený s tím, co mám za sebou," poznamenal záložník.

Otazník ale visí nad startem v příští sezoně jen o pár měsíců mladšího útočníka Zdeňka Doležala. Ten má dlouhodobé problémy s koleny a je možné, že zítra odehraje svůj poslední zápas v divizním celku.

Tasovické mužstvo oslabené pouze o útočníka Mucalu nastoupí proti Vrchovině v neděli o půl páté odpoledne.