„Poslední dva přípravné zápasy jsme prohráli, tak uvidíme, jak se s prvním utkáním popereme. Chybí nám Michal Šuráň, který byl celý týden nemocný a budeme muset trochu přeskládat sestavu. Věřím v sílu mužstva, že bod bychom mohli v Hodoníně udělat. Možná nebudeme mít takovou sílu vepředu jako dřív, ale zase příchodem Romana Švarce jsme na tom herně o něco lépe," zamýšlí se tasovický trenér Tomáš Šťastný.

Právě v útoku přišli tasovičtí fotbalisté o Marka Dítě, který dal přednost angažmá v Rakousku. „Odchod Marka Dítěte je pro nás dost nepříjemný, protože máme tři útočníky a z toho jsou dva mladí kluci. Pak zbývá už jen Zdeněk Doležal, který na tom může být zdravotně dobře, ale taky může po dvou kolech skončit. Marka bude velmi těžké nahradit," zamýšlí se nejstarší hráč týmu, čtyřiatřicetiletý Petr Horáček, který kromě čtyřletého angažmá v Rakousku hraje od šesti let v Tasovicích.

Naopak do Tasovic přišel obránce Roman Švarc z 1. SC Znojmo. Trenér ho přesunul do zálohy. „Je pro nás veliká posila. Jak fotbalově, tak i jako člověk je výborný. Hodí se do partie, a to v Tasovicích musí být," usmívá se Horáček, který také nastupuje v záloze.

Nedělní tasovický soupeř udělal před novou sezonou zásadní změnu na trenérském postu. Hodonín povede dvojice David Kříž a Martin Maša. Ti mají za úkol zapracovat do týmu mladé hráče. „Chceme stabilizovat kádr a dát šanci vlastním odchovancům. Žádné velké změny neplánujeme. Všichni věříme, že i s mladým kádrem se můžeme pohybovat v horních patrech divizní skupiny. Šanci dostanou hráči ročníku 1993, kteří by měli přinést do mužstva kvalitu," prohlásil před novou sezonou sportovní ředitel hodonínského klubu Josef Foltýn.

I Tasovice myslí na mladé hráče. „Bude za nás hrát několik dorostenců a záleží na nich, jak se poperou o dres. Dorostenecká soutěž je něco jiného a soutěž dospělých je diametrálně odlišná. Kluci ale na to mají a mohli by překvapit. Všichni dorostenci jsou naši odchovanci, jen jeden je z Hrádku," přibližuje předseda tasovických fotbalistů Jan Vašina.

Opatrní jsou Tasovičtí v odhadech, které se týkají jejich umístění. „Když budeme do šestého místa, tak to pro nás bude výborné," míní Horáček. O kvalitě tasovického mužstva může leccos napovědět zítřejší duel v Hodoníně. Tasovice mají ale se soupeřem velmi špatnou bilanci v divizi.

Ze čtyř zápasů třikrát prohrály a pokaždé dostaly čtyři branky, přičemž dvakrát nevstřelily jediný gól. Celkové skóre vzájemných zápasů je 3:12. Nyní mají možnost tento špatný poměr zlepšit.

DIVIZE D

1. kolo: Tasovice - Hodonín

Neděle 12. srpna, 16.30 hod.

Vzájemné zápasy:

26. 9. 2010 Hodonín - Tasovice 4:0

30. 4. 2011 Tasovice - Hodonín 2:4

7. 9. 2011 Tasovice - Hodonín 1:0

9. 5. 2012 Hodonín - Tasovice 4:0