Od počátku utkání měla hra poklidný spád a ani jeden z celků si nevypracoval žádnou vážnější příležitost. O to ledovější sprcha to pro domácí hráče byla, když se v devatenácté minutě prosadil po hrubé chybě pelhřimovský hráč Lukáš Dýnek a za dvě minuty přidal druhou branku do sítě tasovického brankáře Tomáše Heneše útočník Ondřej Sládok.

Ve třiatřicáté minutě předvedl domácí záložník Daniel Hověz povedené nůžky, ale jeho pokus nakonec nezamířil ani mezi tyče pelhřimovské branky. Vzápětí předvedl Pelhřimov velmi povedenou akci a střelec Sládok zamířil potřetí do sítě Tasovických. Do druhé půle utkání vystřídal trenér Tasovic Milan Kalaš dvojici záložníků Petr Horáček – Miroslav Paul a nahradil ji ofenzivními hráči Marcelem Blahoudkem a Štefanem Czuczem, který svojí výškou dělal obráncům Pelhřimova problémy.

Dvaapadesátá minuta přinesla první snížení Tasovic. Po souhře tasovických hráčů se dostal ke střele záložník Roman Švarc a brankář hostů Marek Dvořák poprvé inkasoval. Domácím se začalo dařit a útočník Tasovic Milan Vyžrálek měl na noze druhou branku, ale brankář hostů si tentokrát s jeho střelou poradil.

V šestašedesáté minutě předvedl vynikající zákrok domácí brankář Heneš a vyrazil míč na rohový kop. Stejně dopadla i hlavička střídajícího Czucze v sedmapadesáté minutě a domácí se tak mohli radovat až vzápětí, když nahrávající Czucz našel útočníka Luďka Juhaňáka a ten se nezmýlil. Tasovice se i nadále pokoušely o vyrovnání, trenér Kalaš poslal na hřiště na posledních dvacet minut utkání také obránce Tomáše Šrámka a po jeho příchodu spálil další šanci Švarc, když zamířil těsně vedle tyče pelhřimovské branky. V osmasedmdesáté minutě vyslal útočník Tasovic Vyžrálek centr na hráče Czucze, brankář byl však pozorný.

Jedinou žlutou kartu v utkání obdržel obránce Tasovic Oldřich Helebrant.Velkou příležitost na vyrovnání pak měl po dalším centru záložníka Švarce střídající hráč Tasovic Pavel Kučera, ale opět pouze minul branku. „Dnes prakticky o nic nešlo,a tak hráči nebyli pod tíhou okamžiku. Před druhým poločasem jsme trochu změnili styl hry a měli jsme i šance na vyrovnání. Nepodařilo se, dlužili jsme fanouškům za sezonu hodně," řekl po utkání trenér Tasovic Milan Kalaš.

Tasovice tak po prohře obsadily konečnou čtrnáctou příčku a těsně o dva body tak unikly sestupu do krajského přeboru.

TJ Sokol Tasovice – FK Pelhřimov 2:3 (0:3)

Branky: 53. Švarc, 58. Juhaňák – 22., 37. Sládok, 20. Dýnek.
Rozhodčí: Dušan Možíš – Aleš Skřítecký, Josef Tomanec
Ž. K. 1 : 0 (85. Helebrant)
Diváci: 160

Sestava Pelhřimov: Dvořák – Klofáč, Naniáš, Čížek, Duchan – Homolka, Dýnek, Machač (75. Starý), Kmoch – Obranec (81. M. Moravec), Sládok.
Trenér: Leoš Mitas

Sestava Tasovice: Heneš – Krátký, Mička, Vyžrálek, Horáček (46. Blahoudek), Hověz (81. Kučera), Paul (46. Czucz), Vítek (71. Šrámek), Juhaňák, Helebrant, Švarc.
Trenér: Milan Kalaš



MARTIN SMEJKAL