„Je vidět, že v Otrokovicích není něco v pořádku. Na hřišti jim to neklape, jsou v křeči. Rozhodně to není ten loňský tým,“ vzal si domácí kouč Tomáš Šťastný na paškál soupeře z Otrokovic.

A ono tomu tak opravdu bylo. Než se stačili hosté rozkoukat, už prohrávali o tři branky. V šesté minutě se trefil Vlastimil Mašek a do sedmadvacáté minuty stihl zaznamenat další dva zářezy Miroslav Paul.

„Domácí víc chtěli. Šli do toho naplno, všude byli dřív. My jsme ve strašné křeči. Do šancí se dostaneme, ale nedokážeme dát gól,“ mrzutě dodal trenér Otrokovic Jaroslav Matějíček.

Hvězda utkání Miroslav Paul mohl svému jménu udělat hned po změně stran ještě větší prestiž. Dostal se do obrovské šance, ale jeho lob skončil těsně vedle tyče hostující branky. Poté převzali do svých rukou utkání hosté. Otrokovice začaly tlačit a mačkat ve žlutých dresech hrající domácí místy jako citron. Hrozily hlavně ze standardních situací.

„Nedokážu si to vysvětlit. Možná přišlo ze strany hráčů uspokojení. Ani střídající to neoživili. Za druhou půlku bychom se měli divákům omluvit,“ sportovně uznal Šťastný.

I přesto Tasovice nápor soupeře ustály. Velkou zásluhu na tom má brankář Vítězslav Trmal, jehož robinsonády byly to jediné, co domácí fanoušky zvedalo ze sedaček.

Tasovice jsou tak po osmi odehraných kolech stále bez jediné porážky a v tabulce jim patří šestá příčka. „Je toho dost. Máme za sebou nabitý program a ve druhých poločasech taháme nohy. Alespoň tedy já. Potřeboval bych si tak čtrnáct dní orazit,“ usmíval se vyčerpaný, ale spokojený stoper Tasovic Oldřich Helebrant.

Tasovice – Otrokovice 3:0 (3:0)
Branky: 6. Mašek, 17. a 27. Paul. ŽK: Blahoudek, Šuráň, Trmal – Zálešák. Rozhodčí: Reich – Ságl, Kučerík. Diváků: 250.
Tasovice: Trmal – Čerstvý, Helebrant, Kirschner, Vyžrálek – Paul, Horáček, Blahoudek (59. Hycl), Šuráň (66. Pechal)– Dítě M. (56. Dítě P.), Mašek.
Otrokovice: Karabina – Ondráš, Kraváček, Bělaška, Gerych – Dujka, Zálešák, Šuranský (76. Maschtovský), Zábojník (80. Karmazín) – Jurčík (46. Vavruška), A­lexa.