Bitvu o šest bodů tasovičtí fotbalisté nezvládli. Zatímco Vyškov se začíná stoupat ze sestupových vod, Tasovice se v nich začínají topit. Na jaře ještě nevyhrály. útěchou pro ně ale může být, že oproti předchozím dvěma utkáním, ve Vyškově konečně skórovaly. O premiérový gól se postarala Mucala, který přišel do tým v zimní pauze z Novosedel.

Tasovice ve Vyškově předvedly solidní výkon a nebýt zpackaného začátku, vyškovská cesta za třetím vítězstvím v řadě by byla hodně trnitá. Už v sedmé minutě domácí po gólech Večeři a Baričáka vedli 2:0. „Jsem velmi zklamaný, protože herně jsme se jako celek zlepšili, ale dělali jsme fatální individuální chyby. Bohužel už ve třicáté vteřině a pár minut potom. Za stavu 2:1 jsme pak mohli vyrovnat, ale domácí bravurně podržel brankář. Místo vyrovnání naopak před koncem poločasu dostaneme další laciný gól. Domácí byli velice efektivní a vyhráli zaslouženě," zlobil se po utkání tasovický kouč Jiří Fryš.

Blízko vyrovnání

Tasovický tým se z rychlých gólů také velmi rychle vzpamatoval a postupně převzal iniciativu. Gól výborně hrajícího Mucaly v sedmnácté minutě ještě aktivitu hostů podpořil a vyrovnání viselo na vlásku. Naštěstí vyškovské akcie udržel ve hře, jak zmínil Fryš, výborný brankář Kollár. To se událo ve 23. minutě. Hosté zahrávali trestný kop, který těsně před Kollárem tečoval Šuráň. Vyškovský mág však skvělým reflexem vyrazil míč nad břevno.

„Musím přiznat, že to mohl být zlomový moment, ale vynikající zákrok Ládi Kollára nám pomohl. My jsme měli výborný vstup do utkání, ale pak jsme hráli moc vysoko a nechali jsme soupeři hodně prostoru. On toho dokázal využívat," konstatoval trenér domácích Miloslav Machálek.

Další těžkou ránu dostali hosté po brejku těsně před koncem poločasu klasickým „gólem do šatny" a ve druhém pak už ze svého náročného agresivního fotbalu postupně slevovali.

„Není lehké vyhrát třikrát za sebou doma. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát. V přestávce jsme si řekli, co jsme dělali špatně v prvním poločase. A pak už jsme měli hru pod kontrolou. Navíc jsem předpokládal, že Tasovice to nasazené tempo asi nevydrží celý zápas. Jen mě trochu mrzí, že jsme nepřidali další góly. Šance jsme si vypracovávali po hezkých akcích, které si zasloužily lepší zakončení," konstatoval Machálek.

Tasovické trápení

Tasovicím zřejmě uškodil dlouho odkládaný start jarní části, navíc, když se prvního zápasu konečně dočkaly, čtyři hráči se před jeho začátkem dozvěděli, že nemohou hrát kvůli drobné chybě v názvu oddílu v registračním průkaze. „Trápíme se, přitom sestava je skoro stejná jako na podzim. Jen odešel Švarc, na druhou stranu do útoku přišli Mašek a Mucala. Oproti podzimu nám chybí nasazení. Z obrany musíme balón nakopávat dopředu, protože to nemáme kam dávat, nikdo se nám tam nenabídne. Pokud nebudeme bojovat a hrát jako na podzim, nemůžeme pomýšlet na úspěch. Hrozně mě to trápí, jak hrajeme," krčil rameny obránce Petr Krátký.

V příštím zápase přivítají Tasovičtí na svém hřišti další tým ze spodku, Polnou.

Divize D

MFK Vyškov – Sokol Tasovice 4:1 (3:1)

Branky: 1. Večeřa, 7. Baričák, 43. Jeřábek, 90. Hradil – 17. Mucala. Rozhodčí: Z. Kneisl – Podaný, Žniva. ŽK: L. Kollár, Schindler, Jeřábek – Krátký, Blahourek, Vyžrálek, Mucala. Diváků: 180.

Vyškov: L. Kollár – Koláček, Hodinář, Schindler, Čoupek – Baričák (75. Horváth), Jeřábek, Žoček (50. Hradil), Kucharčuk – Večeřa, Novotný (80. Král). Trenér: Miloslav Machálek.

Tasovice: Gábor – Horáček, Krátký, Helebrant, Šuráň – Vyžrálek, Mašek, Paul (60. Doležal), Blahoudek – Mucala, Čermák (P. Dítě). Trenér: Jiří Fryš.