„Musíme se otřepat z posledního nepovedeného zápasu, ve kterém jsme v prvním poločase udělali hrůzostrašné chyby. I když jsme se s tím snažili něco udělat, tak se nám to povedlo jen částečně. V Polné bychom chtěli zase předvést výkon, kterého jsme schopni," uvedl tasovický trenér Jiří Fryš.

Polná, která v tu dobu vedla divizní tabulku, se v Hodoníně těžko prosazovala. Domácí šli do vedení 2:0 a Polná pak snížila až v závěru utkání z pokutového kopu.

„V Hodoníně jsme neodehráli dobrý zápas. Bylo to naše nejhorší utkání v sezoně. V předchozích duelech jsme hráli mnohem lépe," řekl po zápase Deníku trenér Polné Vladimír Hekerle.

Zkušený tým prohospodařil na stadionu U Červených domků především první půli. „Jsme zklamaní z výsledku i předvedené hry. Kluci k zápasu přistoupili špatně. Chyběl nám pohyb i větší důraz. Bohužel když za devadesát minut pořádně neohrozíme branku soupeře, těžko budeme dávat góly a sbírat body," řekl Hekerle.

Obě mužstva tak touží odčinit špatný výkon zejména z prvních poločasů. „V rozpětí pětadvaceti minut jsme po hrubých chybách inkasovali tři góly. To je prostě moc. Byly to hrubé chyby, které pramenily úplně z ničeho. Hlavně mě mrzí, že se nám to v uvozovkách povedlo doma," zlobil se tasovický kouč.

Divize D
Sobota 7. září – 5. kolo:
Polná – Tasovice, 16.30
Postavení v tabulce:Polná – 6. místo, 7 bodů
Tasovice – 10. místo, 5 bodů

Jeden z gólů v tasovické bráně šel i na vrub brankáři Ladislavu Fukalovi.

„Měl jsem podíl na třetím gólu. Po tomto domácím zápase, kdy to dopadlo špatně, bych chtěl určitě udržet čisté konto. Soustředím se na to," prohlásil gólman, jenž ze čtyř dosud odehraných utkání odcházel dvakrát s čistým kontem.

S Polnou mají Tasovičtí různorodou bilanci. Dokáží s ní remizovat, prohrát 1:5, ale naopak i vysoko vyhrát. „V Polné jsem hrál jednou a vyhráli jsme 6:1. Bylo by hezké takový výsledek zopakovat a ještě s čistým kontem," přeje si Fukal.

To by se ale tasovičtí fotbalisté museli konečně pořádně rozstřílet. V pěti zápasech dali dohromady jen pět gólů. „Je to pořád stejné. Na jeden gól potřebujeme deset šancí," podotkl brankář.

Ten letos konečně dostal šanci brankářské jedničky. Dříve dělal náhradníka Trmalovi a pak Gáborovi. „Tak jsem rád, že zdraví mám teď dobré a můžu chytat," dodal Fukal.

Zápas v Polné začíná v sobotu o půl páté odpoledne.