„Sehráli jsme velice dobrý první poločas, bohužel zase bez efektu. Zahodili jsme minimálně tři šance. Ve druhé půlce jsme hned na jejím začátku udělali dvě hrubé chyby. I když jsme se snažili nátlakovou hrou průběh zvrátit, tak jsme prakticky byli již bez šance," popsal tasovický trenér Jiří Fryš.

Bohunice vyhrály teprve podruhé. Tasovice pomýšlely na to, že ze soupeřova hřiště nepojedou s prázdnou. „Bohunice byly soupeř, od kterého jsme si měli nějaké body odvézt," litoval tasovický záložník Roman Švarc.

Fotbalisté Tasovic nevstřelili druhý zápas po sobě gól. „Jednoznačně nám chybí produktivita. Je to takové frustrující. Kluci makají, běhají, hrají solidní fotbal a pak to ztroskotá na neproměnění šancí," poznamenal trenér.

S proměňováním šancí se jeho tým trápí už od přípravných utkání. Štěstí odvrátilo od Tasovic svoji přízeň. Začíná se to promítat i do hry. „První tři čtyři kola jsme se dostali do hodně šancí, dá se říct, že i hra byla dobrá. Jenom jsme neproměňovali šance. V poslední době není ani hra úplně optimální. Přesto se do šancí dostaneme, ale ztroskotáme na tom, že je neproměníme," zamyslel se Švarc.

Hráči ale neztrácejí víru a naději. „Třeba se už protrhne štěstíčko a odnesou to Rosice. Touha tam je, všichni chtějí, ale nedáme šance, a to nás sráží," sdělil záložník.

Rosice čekají tasovické hráče tuto neděli na domácím hřišti. Vloni ještě hrály MSFL. Pro Švarce a také Zdeňka Mičku, kteří hostují v Tasovicích z 1.SC Znojmo, je to známý tým. „Minimálně já a Zdeněk Mička máme větší motivaci, protože Rosice byly farma Znojma. Strávili jsme tam loni půl sezony. Známe tak kluky, kteří tam hrají, a co jsem se díval na soupisku, tak dobře posílili. Mají hodně bodů a nebude to nic jednoduchého," konstatoval Švarc.

Tasovice mají z osmi zápasů osm bodů a jsou třinácté. Nastřílely pouhých sedm gólů. Hůře je na tom Hodonín a Vrchovina, připsaly si jen šest branek.

Bohunice – Tasovice 2:0 (0:0)

Branky: 51. Damborský, 55. Šustr. ŽK: 42. Záboj, 44. Kulička, 70. Forman – 41. Fukal, 81. Helebrant. Rozhodčí: Slabý – Nejezchleb, Kašpar. Diváků: 120.

Tasovice: Fukal, Krátký, Mička, Blahoudek (84. Vítek), Velčický, Horáček, Mašek, Mucala (69. Paul), Sivera, Helebrant, Švarc.

Bohunice: Gruber, Píšek, Záboj, Hon, Suchý, Kotol (87. Táborský), Forman (71. Kostka), Damborský (76. Krejčí), Kulička (89. Cigánek), Šustr (82. Burčík), Král.