Opět s hlavami nahoře mohli odcházet tasovičtí fotbalisté z hřiště Pelhřimova. Po dvou nepovedených zápasech zabrali a získali tři body. „Celý zápas jsme byli lepším mančaftem, bohužel jsme po hrubé chybě v rozehrávce inkasovali gól. Od první minuty bylo cítit, že mančaft šlape jako v prvních třech kolech. Vrátili jsme se k aspektům, které jsme ve hře upřednostňovali, to znamená maximální nasazení, disciplína, aktivní hra, dobrá kombinační hra," chválil tasovický trenér Jiří Fryš.

Tasovický tým sice prohrával po prvním poločase 0:1, dvěma brankami Miroslava Paula ale otočil ve vítězství. „To byl asi nějaký otřes z nebes," smál se záložník. Oba góly vstřelil díky Romanu Švarcovi. „Na oba mi vlastně nahrával. U toho prvního se mi zásluhou Helebranta otevřel prostor, Švarc mi nahrál a já asi z třiadvaceti metrů zamířil do středu brány. Kdyby byl domácí gólman šikovnější, asi by to chytil," popsal první trefu střelec.

U té druhé byl vpředu spolu s Mucalou. „Dostal jsem zase přihrávku od Švarce, přihrál jsem to Mucalovi, který to ale nezpracoval. Míč se od něj odrazil, křikl jsem si a levačkou jsem balón uklidil na zadní tyčku," sdělil Paul.

Krátce poté, co byly Tasovice ve vedení 2:1, mohl soupeř vyrovnat. „Podržel nás náš brankář Fukal při standardní situaci. Soupeř ze dvou či tří metrů hlavičkoval a on míč perfektně vystihl a skočil po něm," vyzdvihl práci gólmana Paul.

Po předešlém utkání si obránce Krátký stěžoval, že jim vázne mezihra. „Trenér prohodil Helebranta se Švarcem, který šel na střed. Pomohlo to, protože Švarc je konstruktivní hráč. Zklidnil hru. Zatím to vypadá, že by to mohlo klapat," přiblížil Paul.

Tasovice zisk tří bodů posunul na deváté místo. Rády by přidaly další tři body i ze nedělního zápasu s Líšní. „Chtěli jsme mít ze zápasů s Polnou, Pelhřimovem a Líšní sedm bodů. To už se nám nepovede. Kdyby to ale bylo aspoň šest, mohli bychom se dostat v tabulce tam, kde bychom chtěli být," zamyslel se Paul.

Soupeř ale nebude nijak jednoduchý. „Líšeň bude určitě kvalitnější soupeř. Je to jeden z favoritů soutěže," konstatoval trenér Fryš. Zápas začíná v Tasovicích v neděli ve čtyři hodiny odpoledne.

Tasovice – Líšeň (16.00)

Postavení v tabulce:

Tasovice – 9. místo, 8 bodů

Líšeň – 5. místo, 10 bodů.

Loňské vzájemné zápasy:

Líšeň – Tasovice 3:1 (0:0)

Branky: 66. Drábek, 79. Nosko, 92. Walla – 69. Vyžrálek.

Tasovice – Líšeň 2:1 (1:1)

Branky: 32. Helebrant (PK), 50. Horáček, – 39. Drábek.