Fotbalisté Tasovic se na jaře trápí. Kvůli počasí museli přeložit několik utkání. Do duelu s Bohunicemi nemohli díky chybám v registraci nastoupit čtyři hráči, ale hlavně na jaře stále nezvítězili. Oproti minulým třem zápasům dokázali před vlastním publikem alespoň uhrát jeden bod.

Tasovice byly zpočátku utkání s Polnou aktivnější a měli několik šancí, ale skórovat dokázali až ve 22. minutě z penalty. Z trestného kopu se nemýlil Oldřich Helebrant. „Kdybychom na začátku dali tutovky, mohl zápas vypadat úplně jinak. Dali jsme gól z penalty a v první půlce hráli dobře. Soupeř hrozil jenom ze standardních situací. Právě ze standardky jsme dostali ve druhém poločase gól. Potom už byla hra nemastná, neslaná," zhodnotil utkání hráč Tasovic Milan Vyžrálek.

Že nebezpečí od Polné hrozilo Tasovicím hlavně ze standardních situací, si uvědomuje i trenér domácích Jiří Fryš. Důvod, proč zápas skončil remízou, vidí v střelecké nemohoucnosti svých hráčů. „My jsme neproměňovali šance. Je to obehraná písnička, ale bohužel je to tak. Jestliže v posledních dvaceti minutách máme čtyři čisté šance a nedáme je, nemůžeme vyhrát. Chtěli jsme s obrovskou bojovností a vůlí konečně získat doma bod, i když jsme narazili na velice zkušeného soupeře. Hráči Polné využili své přednosti – standardních situací," poznamenal trenér Tasovic Jiří Fryš.

Ve druhé půlce hry se Tasovicím tolik nedařilo. Hráči Polné zvýšili tempo a v 52. minutě vyrovnali na konečných 1:1 zásluhou Tomáše Kaplana. „S výkonem týmu hlavně ve druhé půlce jsem spokojen. Přijeli jsme sem neprohrát, abychom si od Tasovic udrželi v tabulce odstup. To se nám podařilo, i když jsme v průběhu mohli mít i víc šancí, nakonec bod bereme. Penalta proti nám mi připadala trošku přísná, ale s bodem jsme spokojený," sdělil své dojmy hrající trenér Polné Tomáš Kaplan.

V Tasovickém týmu panovala opačná nálada. „Z hlediska nasazení jsem spokojen, ale ne s tím, co se proměňování šancí a jednoduchých kombinací týká. Takhle to se těžko sbírají body," posteskl si tasovický trenér Fryš.

Tasovice jsou zatím na konci tabulky a vinu na tom může mít i skutečnost, že kvůli počasí museli odložit několik zápasů. „Měli jsme smůlu. Někteří soupeři jsou už rozehranější než my, potom nám uškodil ještě incident v Bohunicích, kdy kvůli chybám v registraci čtyři hráči nemohli hrát," naráží na první jarní zápas sezony Vyžrálek. Další utkání čeká tasovické mužstvo už zítra. Vydají se do Pelhřimova.

Moravskoslezská divize D – 24. kolo

TJ Sokol Tasovice – Slavoj TKZ Polná 1:1 (1:0)

Branky: 22. (pen.) Helebrant, 52. Kaplan. ŽK: 21. Černý, 22. Doležal, 39. Caha, 40. Mucala, 89. Mašek. Rozhodčí: Smekal – Machát, Miklík. Diváci: 285.

Sestavy:

Tasovice: Fukal – Čerstvý, Krátký, Blahoudek, Doležal, Vyžrálek (75. Hlávka), Horáček, Mucala, Čermák(70. Mašek), Šuráň, Helebrant Trenér: Fryš.

Polná: Skočdopole, Bambula, Černý, Caha, Pražák, Adamec (89. Tlačbaba), Kaplan, Urbánek, Oberreiter (66. Hron), Přibyl (83. Caha), Lovětínský Trenér: Kaplan.

TOMÁŠ HAMBÁLEK