Čtvrté kolo mají za sebou nižší krajské soutěže. Hrušovany dosud obdržely jen dvě branky. Horní Kounice mají průměr vstřelených gólů na zápas více jak čtyři. Na svou první výhru čekají Jevišovice, Miroslav a tasovické béčko.

1.A třída

Miroslav – Tasovice B 1:1 (1:0)

Branky: Pelech – Macháček.

Postavení v tabulce: Miroslav 10., Tasovice B 12.

Souboj týmů, které ještě nevyhrály, skončil remízou. Miroslav si zopakovala předchozí domácí utkání, ve kterém přišla o vítězství kvůli chybě brankáře.  „Na každý gól se nadřeme. V první půlce jsme měli převahu, ve druhé části už to byl spíše boj. Když už jsme si mysleli, že vyhrajeme, tak přišla chyba a body se dělily," popsal  kouč Miroslavi Rudolf Čejka.  Jedinou branku Miroslavi vstřelil teprve šestnáctiletý Pelech, který skóroval i v předcházejícím klání. „Bylo to vyrovnané utkání a pro diváky zajímavé. My jsme dostali bohužel gól v závěru prvního poločasu. Ve druhé půlce jsme vyrovnali po chybě gólmana," zhodnotil trenér Tasovic B Milan Kalaš.

Příští zápas: Hrušovany – Miroslav, Tasovice B – Vojkovice.

Šlapanice – Jevišovice 2:0 (1:0)

Branky: Příkrý, Vlach.

Postavení v tabulce: 13.

Jevišovice ještě nevyhrály a druhý zápas po sobě neskórovaly. „Neměli jsme na to, abychom dali gól. První poločas jsme nehráli dobře, soupeř měl jednu šanci a my žádnou. Ve druhé půlce už to bylo lepší. Čtyři hráči ze základní sestavy jsou na dovolené a bez nich to nešlo," sdělil trenér Jevišovic Zdeněk Macháček.

Příští zápas: Jevišovice – Šaratice.

Šaratice – Hrušovany 1:1 (0:1)

Branky: Klažka – Gábor.

Postavení v tabulce: 3.

Nejlepší celek ze Znojemska v 1.A třídě ještě neprohrál.  „V Šaraticích jsme mohli i vyhrát, po prvním poločase to mohlo být klidně 3:0, ale s bodem jsme spokojení. Hráli jsme třikrát venku a uhráli tam dost bodů,"  poznamenal hrušovanský kouč Robert Koch.

Příští zápas: Hrušovany – Miroslav.

Dobšice – Zbýšov 4:0 (3:0)

Branky: Jílek 2, Stehlík Petr, Zajíc Ondřej.

Postavení v tabulce: 6.

Doma vyhrávají, z venku vozí prohry, taková je současná bilance dobšického mužstva. „Jednoznačně jsme Zbýšov přehráli. Hlavně v první půlce se nám dařilo a pak ve druhém poločase za stavu 3:0 už se utkání jen dohrávalo," přiblížil trenér Dobšic Karel Drábek.

Příští zápas: Sn Brno – Dobšice.

1.B třída

H. Kounice – Chrlice 7:1 (3:0)

Branky: Fojtík 4, Adámek 2, Vlašín – Kučera.

Postavení v tabulce: 3.

Nejlépe střílející tým 1.B třídy ještě neprohrál. „Doma jsme dvakrát remizovali, a tak jsme chtěli vyhrát. Hosté si nevytvářeli nebezpečné příležitosti. Mohli jsme vyhrát větším rozdílem. Nevyužili jsme některé brejkové situace," uvedl kounický kouč Jiří Kotlán. V příštím utkání svedou Kounice přímý boj o druhé místo se Slatinou. „Zůstáváme na zemi, je začátek soutěže. Když si ze Slatiny dovezeme bod, budu rád," dodal Kotlán.

Příští zápas: Slatina – H. Kounice.

Žebětín – Blížkovice 2:0 (2:0)

Branky: Havelka, Válka.

Postavení v tabulce: 8.

Blížkovice po dvou úvodních výhrách podruhé prohrály. „Domácím vyšel vstup do utkání a po čtvrthodině vedli 2:0. Pak jsme měli druhý poločas převahu, ale jsme neproměnili šance a brankář Žebětína podal výborný výkon," konstatoval předseda blížkovických fotbalistů Miroslav Fouček.

Příští zápas: Blížkovice – Rosice B

Tuřany – Únanov 4:0 (2:0)

Branky: Smetana 2, Březina, Maloň.

Postavení v tabulce: 11.

Únanovští se více než se soupeřem potýkali se složením kádru a také s rozhodčím. „Hráli jsme bez pěti hráčů základní sestavy. Ke konci první půlky nám zranili našeho nejlepšího útočníka Čapouna. Kdybychom přijeli v plné sestavě, tak bychom určitě neprohráli. V předchozích třech zápasech rozhodovali zápasy fantastičtí sudí, ale teď rozhodčí velice zklamal," prohlásil vedoucí únanovského mužstva František Stehlík.

Příští zápas: Únanov – Modřice.

Šatov – Zastávka 2:3 (1:2)

Branky: Koza, Mach – Mrázek, Szczygiel, Vacek.

Postavení v tabulce: 9.

Šatov podruhé za sebou zaznamenal těsnou porážku. „Zaspali jsme začátek utkání a po hrubých chybách  dostali dva góly. Pak jsme se otřepali a snížili na rozdíl branky. Ve druhém poločase jsme soupeře prakticky nepustili za půlku, vyrovnali jsme na 2:2. Měli jsme plno šancí, ale hosté z ojedinělého protiútoku dali na 3:2 a byli jsme vyřízeni," řekl kouč Šatova Rostislav Halkoci.

Příští zápas: Cvrčovice – Šatov.