Z pozice jednoho z nejzkušenějších hráčů v týmu vštěpujete mladším spoluhráčům, že druhá liga je místy řež?

Říkáme si to skoro před každým zápasem, ale pak je otázka, jak to přeneseme na hřiště. Navíc se strašně nadřeme, abychom dali gól, a soupeřům situaci ulehčujeme. Mají to proti nám lehké…

V závěru obou poločasů vám domácí vstřelili branku po standardních situacích. V čem je v nich problém?

Každý máme nějaké postavení, ale prostě jde opět o nedůraz. Nejen při standardkách. Místo abychom šli do souboje, třeba i útočník za cenu faulu na soupeřově polovině, spíš se toho jen zúčastníme. Soupeř, když do nás obránců vletí, počítá i s faulem – buď to rozhodčí pískne, nebo ne. Pak se útočníci prosadí díky dravosti a balon do branky nějak dotlačí.

V úvodu sezony jste obdrželi z pěti utkání už devět branek, přitom obranné složení se v létě příliš neměnilo…

Celý tým hraje v podobném složení. Když se brání, začíná to od útočníků. Když se útočí, akce začíná od brankáře. Jenže jdeme dvakrát sami na gólmana a nedáme branku. Jde o stejnou chybu, jako když obránce zaviní gól. V utkání musíme zachovat chladnou hlavu a neunáhlit se.

Posila do stoperské dvojice Arťom Mešaninov zapadl dobře do defenzivy?

Je důrazný, chodí do soubojů, což potřebujeme. Potřebuje se víc aklimatizovat a sžít s týmem, přišel teprve před dvěma týdny. Teď ho asi budeme potřebovat. Když to nepůjde fotbalově, musíme to zlomit důrazem.

V neděli vás čeká domácí střetnutí s rozjetým lídrem tabulky Opavou, je to ideální šance se chytnout, když se od vás nebude tolik čekat?

Chceme zvládnout každý zápas, ať je to Opava, nebo někdo jiný. Víme, že Opava hraje dobrý fotbal a nastupuje několik sezon ve stejném složení. Minulý rok jí nevyšel postup, teď ohlásila před sezonou, že si za ním chce jít. Soupeř má takové výsledky, že jednou uštědří velký příděl, pak zase ztratí body. Hrajeme doma a myslíme na to, abychom získali body.

Zaměříte se i víc na defenzivu, když hrajete proti favorizované Opavě?

Vyloženě jen bránění ani nemám rád. Určitě nebudeme hrát nějakého zanďoura. Když bráníte proti ofenzivnímu týmu, je to spíš smrt. Půjde o otevřený fotbal nahoru dolů, takže si myslím, že nám to může vyhovovat.

Jste zvědavý na špílmachra Pavla Zavadila, který posílil Opavu v létě ze Zbrojovky?

Pavla zná každý z ligy, je rozdílový hráč. Nějaké přihrávky vymyslí, ale nebudeme se na něj speciálně připravovat. Musíte ho brát, že jde o normálního hráče, jako každého jiného.

Po duelu v Ústí jste dostali volno, jak jste ho strávil před důležitou bitvou?

Šel jsem si třeba se synem zakopat na hřišti, to je pro mě relax. (úsměv)