O první čtyři jarní góly se postaral stejný počet střelců. Miroslav Paul, nejproduktivnější tasovický hráč podzimu, se zatím netrefil. „Je to nečitelné pro soupeře. Nemůžou bránit jen někoho konkrétního. Kluci pak navíc získávají větší sebevědomí, snad to bude pokračovat," řekl. „Už mě ale hecují, abych se zase trefil. Snad je brzo napodobím," dodal osmigólový záložník.

Tasovice v divizi
- Tabulka:
1. Tasovice 33 bodů
2. Stará Říše 32 bodů
3. Blansko 31 bodů
- Následující zápasy:
3. dubna: Tasovice – Kozlovice
10. dubna: Ždár nad Sázavou – Tasovice
17. dubna: Tasovice – Blansko

Tasovice se chtěly na začátku druhé poloviny sezony vyvarovat zejména chybám v obraně a velkému množství obdržených branek. To jim zatím vyšlo, nedostaly ani jednu. „V přípravě se nám v defenzivě nedařilo, což jsme chtěli změnit. Jsme rádi, že se nám povedl vstup do jara, ale jsme pořád na začátku, nechceme nic zakřiknout," uvedl tasovický trenér Miroslav Steinhauser.

Dobrých výkonů tasovických fotbalistů už si všímají týmy z vyšších soutěží. „Mám signály, že se zajímají o naše hráče, konkrétně ale nechci uvádět. Věřím, že kluci udrží dobré výkony a k zápasům budou dále přistupovat s pokorou. Musí zůstat nohama na zemi, protože jeden nepovedený zápas nás může poslat do středu tabulky. Snad se neprojeví, že když se o mužstvu moc mluví, tak dostane přes hubu," prohlásil lodivod Steinhauser.

Ve třetím jarním kole přivítají Tasovice na vlastním hřišti celek Kozlovic. Ten v zimní přestávce posílil například brankář Tomáš Bureš se zkušenostmi z brněnské Zbrojovky či útočník Libor Žůrek, který hrával za ostravský Baník. „Jedná se o rychlé kombinační mužstvo. Očekávám, že půjde o nejtěžší zápas zatím na jaře. Na podzim jsme u nich jen se štěstím remizovali, teď navíc hodně posílili. Doma ale chceme vyhrávat," podotkl Paul.

ADAM HAVEL