Slavia bude i na brněnském stadionu v Srbské ulici pod tlakem dalších sankcí. Pokud v duelu s nováčkem nezvítězí, dostane tým další půlmilionovou pokutu. „Tohle je může svazovat. Ale jsou to mladí kluci, hodí starosti za hlavu a na hřišti nad nimi přemýšlet nebudou," odhaduje Kalvoda.

Vyměněnou Slavii čeká také znojemský záložník Václav Tomeček. „Budou namotivovaní. Musíme zápas odjezdit po zadku a hrát na krev," burcuje spoluhráče.

Bez Kisela

Pražané na Srbské nastoupí bez slovenského záložníka Karola Kisela, který proti Teplicím obdržel červenou kartu. „Je to tahoun týmu, takže pro soupeře určitě citelná ztráta," ví Tomeček.

Ani v Brně nebude na lavičce Slavie chybět trenér Michal Petrouš, kterého vedení klubu po vysoké porážce podrželo ve funkci. „Věřím, že ukážeme fanouškům, že zápas s Teplicemi byl ojedinělý a na dlouhou dobu poslední takový propadák. Jiná možnost než vítězství proti Znojmu není. Doufám, že se hráči na hřišti semknou a podají zodpovědný výkon. Z každé těžké situace vede východisko, jen k tomu musí být vůle a odhodlání," nabádá Petrouš.

Gólové hody

Znojmo po střeleckém trápení z úvodu sezony rozdalo v minulém týdnu deset gólů – pět při ligové přestřelce v Jablonci a pět při pohárovém zápase s Třebíčí. „Hráči by si měli začít věřit. Někdy vám do branky spadne vše, někdy nedáte jasné šance. Jde hlavně o to, aby se v každé příležitosti soustředili na sto procent," věří Kalvoda v efektivní koncovku.

Na pětibrankovém přídělu Třebíči se podílel jednou trefou i Tomeček. „Jsem rád, že jsme se konečně probudili. Do šancí se dostáváme, největší problém nám dělá je proměnit," připouští.

Znojmo touží na gólové procitnutí nalákat i fanoušky, přestože v domácím azylu v Brně letos ještě branku nevstřelilo. „Budeme rádi, když lidé zase přijdou. Pořád jsme nováček, pořád se učíme. Potřebujeme každý hlas," láká diváky Kalvoda. „Snad přijdou. Slavia má díky bohaté historii pořád zvuk," přidává se Tomeček.

Znojmo nicméně věří v první tříbodový zisk. „Respektujeme sílu soupeře, ale poctivým výkonem chceme dojít k vítězství," vyhlašuje znojemský kouč.

Pro zvětšení klikněte.