Mladé naděje z města nad řekou Dyjí opanovaly první přátelské klání proti týmu Fotbalové školy Třebíč 6:3. Znojmáci odskočili stejně starým sokům z Vysočiny již během prvního poločasu, kdy jim nasázeli čtyři branky. Jak uvedl František Havlík pro klubový web, příležitost ukázat své dovednosti dostali všichni borci, jež jsou v tréninkovém procesu. „V prvním přípravném utkání nám šlo především o to, aby si hráči opětovně zvykli na zápasový rytmus a zatížení,“ objasnil nový kouč U19.

Turnaje v discgolfu Krumlovská klendra se třetí lednovou sobotu zúčastnilo v zámeckém parku v Moravském Krumlově více než sedm desítek sportovců.
Letos na sněhu. Krumlovská klendra přilákala i polské a slovenské discgolfisty

Jeho svěřencům vyšlo v první pětačtyřicetiminutovce i střetnutí s mužským A-mužstvem Moravského Krumlova. Po devadesáti minutách hrací doby se však museli Havlíkovi borci smířit s remízou 2:2. Hráči 1. SC dali soupeři, který hraje krajský přebor, nejdříve jednu branku. Skvadra z města nad řekou Rokytnou však ve druhé půli propálila znojemskou svatyni dvěma góly, načež Znojemští zareagovali srovnávací brankou. Dle Havlíka se na výsledku podílela plná tréninková nálož. „Zejména ve druhém poločase jsme po prostřídání již neměli takovou kvalitu v mezihře, fyzicky jsme nestačili pracovat s těžištěm hry, takže jsme měli roztažené hřiště a nedokázali jsme tak včas dostupovat hráče soupeře,“ dodal Havlík.

Mladí hasiči z okolí Znojma si dali dostaveníčko v Kuchařovicích. Požární hadice vyměnili za florbalové hole.
Požární hadici vyměnili za florbalovou hůl. Na turnaji v Kuchařovicích

Cílem jeho tréninkových metod je připravit „devatenáctku“ 1. SC na zátěž po celou hrací dobu zápasu. „Směřujeme to tak, aby byli kluci na mistrovská utkání připraveni. Je to také ale o morálce hráčů a jejich ochotě pracovat!“ burcoval trenér.

Dynamický fotbal

Jednoho z Havlíkových svěřenců, Petra Škutu, využil poslední lednovou sobotu v přípravném klání A-týmu na hřišti druholigového rakouského Amstettenu i kouč seniorů Znojma Milan Volf. „Od nového roku je spolupráce s mládeží dobře nastavena. Zlepšila se komunikace, když se u U19 vyměnil trenér. Více spolu komunikujeme,“ uvedl stratég „áčka“ pro Znojemský deník. Výkon sedmnáctiletého záložníka Škuty si Volf pochvaloval. „„Hrál třicet dva minut. Vyzkoušel si rychlý dynamický fotbal. Myslím si, že se ubírá dobrým směrem,“ těšilo Volfa.

1. SC Znojmo U19 – FŠ Třebíč U 19 6:3 (4:0)

1. SC Znojmo U19 – Moravský Krumlov A 2:2 (1:0)