Trenér Radim Kučera si je vědomý síly soupeře, který má stejně jako jeho svěřenci čtyři body z úvodních dvou zápasů sezony. „Ústí zvládlo doma těžký zápas se silným Táborskem, když vyrovnalo těsně před koncem. Teď se navíc chytlo výhrou v Olomouci. Nastartovalo se dobře a kádr má svoji kvalitu. Bude to nepříjemný soupeř," upozorňuje jedenačtyřicetiletý kouč na klubovém webu.

Podle znojemského trenéra si jeho svěřenci musí dát pozor zakládání útočných akcí hostů. „Co jsem pozoroval, tak mají kompaktní tým a velice variabilní zálohu. Kombinačně zvládají výborně přechodovou fázi," prozrazuje Kučera poznatky z nastudování soupeře.

Zkušený bek Helísek, člen znojemské obrany, která obdržela zatím jen jeden gól, je pozitivně naladěný. „Start do sezony se nám vcelku podařil. Jen je škoda, že jsme minulý týden doma remizovali s Karvinou. Chceme si z Ústí nějaký bod dovézt," burcuje před duelem se severočeským sokem. „Ústí bude pod větším tlakem, musí doma vyhrát," dodává muž, jenž načal ve Znojmě už čtvrtou sezonu.

Tlak domácího prostředí si v Ústí nad Labem nepřipouští, berou jej naopak jako výhodu. „Doma jsme silní. Musíme dál makat a zápas se Znojmem zvládnout. Mít po třech kolech sedm bodů by bylo krásné," přemítá útočník Tomáš Smola.

Jihomoravané se vyhnuli cestování v úmorném vedru v den zápasu. Do Ústí dorazil tým ve čtvrtek. „Máme celý den na přípravu a netrápíme se na dlouhé cestě," zmiňuje Helísek, jež možná bude postrádat parťáka Radka Mezlíka.

Letní posila ze Slovácka nedohrála duel s Karvinou. „Doufám, že do zápasu stihne být fit," věří Kučera. Domácím naopak stále chybí kvůli zranění klíčový hráč a kapitán Jan Martykán.

Ústecká výzva
Výkop je naplánován v pět hodin odpoledne na Městském stadionu v ulici Masarykova.
Předchozí vzájemná střetnutí:
11. srpna 2012, Ústí n. Lab. – Znojmo 1:2
18. listopadu 2012, Znojmo – Ústí n. Lab. 2:0
8. srpna 2014, Ústí n. Lab. – Znojmo 1:2
23. listopadu 2014, Znojmo – Ústí n. Lab. 0:1
Pravděpodobná sestava Znojma: Doleček – Cihlář ©, Odehnal, R. Mezlík, Helísek – Njire, Okleštěk, Nepožitek, Šumbera, Šamánek – Žondra.

PETR MUSIL