Po neúspěších přišla konečně výhra. Mančaft třetiligového Znojma přejel na domácím pažitu favorizovaný celek ze severní Moravy. V netradičním termínu den před startem znojemského historického vinobraní se opět činil brazilský hráč Lucas De Carvalho Serra. Výkon nejen portugalsky mluvícího forvarda ocenil i trenér domácích Milan Volf. „Lepší se zápas od zápasu. Proti Frýdeckým byl jedním z nejlepších na hřišti a jeho výkon hodnotím na výbornou,“ pronesl kouč 1. SC.

Jeho svěřenci však po úvodních pětačtyřiceti minutách prohrávali 0:1. „Byl jsem během prvního poločasu naštvaný. Soupeř byl sice fotbalovější, ale hrál na krásu a dostali jsme branku z ničeho. My jsme disponovali nebezpečnými standardními situacemi a brejky, ale neproměnili jsme je,“ líčil Milan Volf vývoj prvního dějství.

Hokejista Radim Matuš.
Bývalý hráč NHL i nový lídr kabiny. Hokejoví Orli hodlají vzlétnout výš

Během přestávky hochům promluvil do duše a jeho svěřenci zavčas změnili stav na výsledkové tabuli na 2:1.„V kabině jsme si to vysvětlili a utkání jsme nakonec otočili. Hráli jsme na brejky a kluci je vyřešili. Mohli jsme dát další gól či dva,“ proklamoval hlavní stratég celku z města nad řekou Dyjí.

Znojemské čeká další kolo Moravskoslezské fotbalové ligy netradičně příští týden v neděli, kdy zajíždí na kolbiště rezervy prvoligového 1. FC Slovácko. Hraje se už od 10.15 hodin. „Počítáme s tím, že nastoupí hráči jejich A-týmu. Pojedeme nějakou cestu a snad se kluci proberou,“ glosoval brzkou štreku do Uherského Hradiště lodivod znojemského fotbalového družstva Volf.

1. SC Znojmo - MFK Frýdek-Místek 2:1

Poločas: 0:1 Branky: 51. St. Hillaire, 65. De Carvalho Serra – 33. Bialek. ŽK: 3:3. ČK: Cheredea (po 2. ŽK) – 95. Hýbl. Rozhodčí: Černý – Mayer, Petr. Diváci: 368.

1. SC Znojmo: Koukal – Yanata, Cheredea, Avdič, Moravec (93. Pacula), Kolařík, St. Hillaire, Malár, Garčic, Demjan (91. Krula), De Carvalho Serra (82. Martinek). Trenér: Milan Volf.