Svěřenci trenéra Radima Kučery mají v posledních zápasech problémy s koncovkou. „Ve hře si vytváříme dost šancí, ale bohužel je neproměňujeme. Minulý domácí zápas proti Třinci jsme hráli dobře, vstřelili dvě branky, ale na tři body to nestačilo. V Praze se nám pak nedařilo kombinovat," vzpomínal čtyřiadvacetiletý obránce Daniel Odehnal.

Trápení při zakončení potvrdil i Radim Nepožitek, který v podzimní části sezony nastupuje na postu útočníka, přestože většinu kariéry odehrál na místě středního záložníka. „Tři body jsme si proti Žižkovu nezasloužili, utkání by ale slušela remíza. Trpíme teď na neproměňování šancí. Musíme zabojovat," hlesl osmadvacetiletý fotbalista.

Varnsdorf momentálně zaujímá jedenácté místo v tabulce Fotbalové národní ligy. „Soupeř má velké herní výkyvy. Před dvěma lety hrál o prvenství v tabulce a loni naopak o záchranu. Musíme se především dobře připravit a navázat na kvalitní výkon z domácího zápasu proti Třinci," řekl Odehnal.

Na regeneraci měli znojemští hráči po nedělním střetnutí pouze dva dny. „Neměli jsme moc času na odstranění chyb z minulých zápasů. Trénovali jsme jen lehce a zaměřili se především na regeneraci, ať jsme odpočatí a připravení na další utkání," povídal vytáhlý stoper.

Z posledních tří duelů vybojovali znojemští hráči pouze dva body a na domácím hřišti potřebují bodovat. „Před sezonou jsme si řekli, že chceme hrát do šestého místa a jsme na hraně. Ztráta proti Žižkovu nás mrzí o to víc, že jde o konkurenta, který má podobný počet bodů jako my," sdělil Nepožitek, který byl před třemi lety u historického postupu klubu do nejvyšší české soutěže.

Přestože Znojmo dělí od jedenáctého Varnsdorfu pouhé tři body, tlak hráči nepociťují. „Náš cíl je hrát do šestého místa. To splňujeme, takže nejsem víc nervózní. Doufám, že tlak ani nenastane. Chceme vyhrát, protože jsme v části sezony, kdy se rozhoduje, jestli budeme hrát v horních, nebo dolních patrech tabulky," dodal Odehnal.

Srovnání po desátém kole

1. SC Znojmo FK
Pozice: 6. místo, 15 bodů, skóre 19:15
Bilance: Doma - 2 výhry, 2 remízy, 1 prohra / Venku - 2 výhry, 1 remíza, 2 prohry
Nejlepší střelec: Petr Rybička - 5 gólů

FK Varnsdorf
Pozice: 11. místo, 12 bodů, skóre 11:12
Bilance: Doma - 1 výhra, 3 remízy, 2 prohry / Venku - 2 výhry, 2 prohry
Nejlepší střelec: Alexander Jakubov - 6 gólů

MARKÉTA WEINLICHOVÁ