Minulou sobotu se Znojmu vedlo hůř, když prohrálo 1:3 v Sokolově a dohrávalo zápas po vyloučení Bronislava Stáni v deseti hráčích. „Soustředíme se už na domácí utkání. Štěstí se přiklonilo k soupeři. Zápas s Frýdkem-Místkem bude velice těžký. Vůbec se nedíváme na jejich postavení, chceme prostě vyhrát," říká domácí trenér Ludevít Grmela.

Forma hostů z Frýdku-Místku není lichotivá. Pětkrát v řadě prohráli a pětkrát nedali gól. „Fanoušci si možná myslí, že jim dáme 4:0. Ale vidíme z hodnocení, které si děláme před zápasy, že měl soupeř několik dobrých šancí například v posledním utkání proti Karviné. Hráči však nedali tutovky a prohráli 0:1. Nesmíme je podcenit, i když jsou třetí od konce. Uděláme vše proto, aby se jejich nepříjemná série nezlomila zrovna proti nám," upozorňuje Grmela.

Varování je na místě vzhledem k podzimnímu vzájemnému souboji. Frýdek-Místek znojemské fotbalisty na domácím hřišti porazil 1:0 a pokusí se o zopakování podobného výsledku. „Věřím, že ve Znojmě konečně vstřelíme branku a deka z nás spadne. Soupeř má zkušený mančaft s hráči, kteří okusili první ligu. V tomto ročníku se jim nedaří podle představ, ale i tak jsou nebezpečný protivník. Naše výhra z podzimu je pro nás povzbuzení, že soupeře můžeme přehrát," uvádí na webových stránkách hostujícího celku trenér Karel Orel.

Nedělním utkání startuje pro druholigové kluby obtížný program. Grmelovi svěřence čekají tři utkání v sedmi dnech. Po střetnutí s Frýdkem-Místkem hned za tři dny následuje duel v Karviné a pak další dlouhá cesta na sobotní venkovní utkání s Opavou. „Bude to náročné, protože máme úzký kádr. Už na podzim jsme s tím měli problémy, když bylo vložené pohárové kolo a moc bodů jsme neuhráli. Doufám, že teď to bude lepší," uvědomuje si znojemský záložník David Helísek.

PETR MUSIL