„Zápas byl hodně ovlivněn rozhodčími, druhá penalta na našeho gólmana vůbec neměla být. Bylo to jedna nula, vedli jsme. Penalta byla nařízena velice nešťastně," rozhořčoval se po zápase Lukáš Kalina, znojemský kapitán. Kyjov z penalty k nelibosti domácích hráčů vyrovnal.

„První penalta na nás byla velice sporná, mužstvo velice rozhodila, a zápas pak už nebyl takový, jaký mohl být," potvrdil trenér Znojma Tomáš Pěnkava. Do konce poločasu se ještě obě strany pokoušely vyrovnat, ani jedné se to však nepovedlo. I přes velké množství šancí tak odcházely týmy do kabin za stavu jedna jedna. Do druhé poloviny nastoupily oba celky s chutí skórovat a zajistit si vedení, což se neobešlo bez zákroků často za hranicí pravidel. „Zápas byl vyhecovaný," řekl Kalina.

Svůj tlak však jako první zužitkoval Kyjov, když na chvíli strhnul vedení na svoji stranu. Znojmo se ale nevzdalo, po penaltě opět vyrovnal Jan Škvařil, který tak vrátil domácím naději. Po nařízené penaltě před domácím gólmanem Vítámvásem se Kyjov ujal vedení, které už do konce i přes zdrcující tlak Znojma nepustil. „Hráli jsme o tři body, kdybychom vyhráli, mohli jsme ještě uvažovat o místě prvním," řekl po zápase Kalina.

Výkon svých svěřenců však podle všeho důvodem k prohře nebyl. „Nerad se vyjadřuji k rozhodčím, zápas jsme si měli vyhrát sami už v první polovině, kdy jsme měli hodně šancí. Mělo to být tři nula, už po prvním poločase," vypočítával trenér Pěnkava. Zápas však nabídl hodně šancí a celkem pět gólů.

„Kdybych se ohlížel na fakt, jak góly padly, zápas měl skončit remízou," řekl ale nespokojeně Pěnkava. Svůj tým však chválil za předvedený výkon. „Byli jsme lepší, netvrdím, že herně, ale na tutové šance. Nakonec jsme mohli ještě remizovat, ale inkasovali jsme a prohráli. Zápas byl zajímavý hlavně pro diváky, hrálo se svižným tempem nahoru-dolů," řekl trenér domácích.

Po remíze v Rousínově, tak přišla porážka od třetího celku tabulky, která s největší pravděpodobností znamená konec nadějí na první místo. „Každopádně se chceme ještě porvat o třetí místo, chtěli bychom se umístit do první trojice," věří Kalina. „Rozhodně jsme chtěli vyhrát. Umístit se výš a čeřit vodu. Touto prohrou jsme si to ale asi nadobro pokazili," vypočítával Pěnkava. „Mrzí to, ale takový je fotbal," uzavřel domácí trenér. Další zápas čeká Znojmo v Ivančicích.

Dvacáté šesté kolo se odehrálo v pátek i v Moravském Krumlově. V zápase, který se neobešel bez vulgárních projevů ze strany Rajhradu, se domácímu Krumlovu podařilo zvítězit 3:1. „Odehráli jsme dobré utkání, až na pár minut, kdy jsme nebyli zcela koncentrovaní, to bylo velice dobré," řekl Karel Pelikán. Do utkání nastupovali fotbalisté Krumlova s cílem vyhrát. „Tři body nás posunuly trošku vpřed, ale hrajeme zápas od zápasu. Chceme se ale umístit co nejlépe, pochopitelně," uzavřel Pelikán.

VOJTĚCH POJER