Pastoor začal na lavičce Slavie porážkou 0:1 v Teplicích, množstvím šancí ale sešívaní naznačili, jakou cestou je nový trenér povede. „I v Teplicích byli nebezpeční. Předvádějí bojovnější fotbal, měli hodně šancí, ale velkou smůlu v koncovce," všiml si kapitán znojemského týmu Josef Hnaníček.

V souvislosti se Slavií se stále častěji mluví o vstupu ruského vlastníka, což potvrzuje příchod bývalého hráče Barcelony Igora Kornějeva do vedení klubu, který následoval odchod generálního ředitele Jaromíra Šetrleho. „Provedli takové změny, jaké potřebovali. To se musí respektovat, i když je to nepříjemné pro trenéra nebo hráče. Všude si nový majitel přivede své lidi," řekl pro klubový web znojemský kouč Leoš Kalvoda.

Přesto vyvolalo odvolání kouče Koubka po slávistickém vítězství nad Duklou rozruch. „Pro hráče, kteří o tom trochu přemýšlejí a s bývalým realizačním týmem vycházeli dobře, to asi bylo rozčarování," mínil Kalvoda.

Při sledování utkání Slavie s Teplicemi ovšem znojemský trenér žádné následky na týmu nezpozoroval. „Přišlo mi, že hráči začali daleko víc jezdit. Takový herní styl, zarputilost, nasazení, bojovnost už jsem ovšem viděl na Dukle i za trenéra Koubka," podotkl.

Druhá nejhorší

Slavia má s 35 obdrženými brankami druhou nejhorší obranu v Gambrinus lize, ale ještě víc ji trápí útok. S patnácti vstřelenými góly je i v této statistice druhá nejhorší. To má Pastoor změnit. „Nový impulz se na týmu nejspíš projeví. Uvidíme, jestli mu změna pomůže, ale doufám, že to bude až po zápase s námi," usmál se Hnaníček. „Věřím, že uhrajeme cenné body," dodal znojemský stoper.

Jihomoravský nováček soutěže se dnes večer představí v Eden Areně s vizitkou mužstva, které v posledních deseti kolech pouze dvakrát prohrálo a získalo osmnáct bodů. „Znojmo je bojovné mužstvo, které hraje jednoduchý a přímočarý fotbal. Pro nás teď žádné zápasy nebudou jednoduché," tušil Pastoor.

Po vypršení karetních trestů má k dispozici Karla Pitáka, Jana Vošahlíka a Milana Nitrianského. Nastoupí i Damien Boudjemaa, který v Teplicích nedohrál po tvrdém zákroku Milana Matuly.

Znojmo z posledních čtyř utkání venku třikrát bodovalo. O to samé se pokusí v pátek. „Slavia doma musí jít za vítězstvím. Bude se nás snažit zatlačit a vstřelit rychle branku," odhadoval Kalvoda.