Baník má v tabulce na druhém místě na třetí Opavu náskok jediný bod. Pokud Znojmo urve v Ostravě aspoň remízu a Slezané porazí Olomouc, postoupí právě finalista domácího poháru. „Hrajeme za Opavu. Znám tam hodně kluků, rok jsem za ni hrál. Budou nám fandit, ale uhrát si to musí také sami,“ říká znojemský záložník Radim Nepožitek.

Osmadvacetiletý středopolař hostoval v Opavě v ročníku 2009/2010. „Nastupoval za ni i Radek Mezlík a víc jí přeje i náš kouč Radim Kučera. Hecují nás i řeči trenéra Petržely (stratég Baníku – pozn. red.), který říkal, že by hráli střed tabulky první ligy. To znamená, že když je porazíme, můžeme mít na poháry,“ usmívá se Nepožitek.

Situace na čele
1. Olomouc 69 bodů
2. Ostrava 61
--------
3. Opava 60
4. Vlašim 54
5. Č. Budějovice 43
6. Znojmo 41
7. Žižkov 38
8. Pardubice 36

I Mezlík touží svému bývalému klubu pomoct. „Málokdo ještě nedávno čekal, že Opava se do toho takhle krásně namotá. Jako bývalý Opavák jí postup moc přeji. V kabině se o tom bavíme. V neděli budu bojovat za Opavu. Krom toho hrajeme také sami za sebe. Jde nám o prémie a budoucnost,“ zdůrazňuje zkušený obránce šestého týmu tabulky.

Kariéru rozjel v Městských sadech i kouč Kučera, který v nedávné době dělal asistenta i Janu Baránkovi. „Chodí mi SMS, zda budeme hrát naplno a podobně. Rozhodně nic nebalíme, budeme hrát na sto procent. Opava letos prožívá parádní sezonu, produkuje perfektní fotbal. Byla by oživení ligy. Škoda, že nemohou postoupit tři týmy,“ míní Kučera.

Duely v Opavě i ve Vítkovicích startují ve tři hodiny odpoledne. „Bude skvělá kulisa s prvoligovými parametry. Máme s Baníkem nevyřízené účty za domácí remízu,“ vzkazuje Nepožitek.

Radim Kučera.
Rošáda: Kučera míří do ligy, ve Znojmě ho střídá Balcárek