Do vedení proti ní šli hráči1. SC již v osmé minutě. Přesto za otevření skóre nemohli domácí, ale hosté, jelikož vlastní branku z tečovaného míče vsítil Lukáš Mastík. Rozjaření Znojemští pak udělali chyby v obraně a v polovině úvodního dějství srovnal na 1:1 chrudimský Froněk.

Domácí naštěstí tlak hostů ustáli a vyrazili dva na tři. David Machalík prokličkoval chrudimskou obranou a zajistil 1. SC klidný odchod do kabin – 2:1.
Jak uvedl lodivod Znojma František Šturma, musel fotbalistům o přestávce promluvit do duše. „S hrou v první půlce jsem spokojený nebyl. Museli jsme si něco říct, v kabině jsem zvýšil hlas, ale pak jsme to zjednodušili, zrychlili a hráli, jak bychom chtěli hrát,“ prozradil Šturma.

Znojmo - Chrudim 6:1
Poločas: 2:1. Branky: 8. Mastík (vlastní), 37. Machalík, 55. Kunca, 63. Kunca, 75. Kunca (pen.), 85. Avdić – 21. Froněk. ŽK: 4:3. Rozhodčí: Váňa – Vitner, Poživil. Diváci: 400.
Znojmo: Buček – Avdić, Dramé, Maksić, Cihlář – Šmehyl, Kučera (48. Harmon), Machalík, Mudra – Beganović (68. Čereda), Kunca.
. Trenér: František Šoba.
Chrudim: Mrázek – Drahoš, Řezníček (68. Hlavsa), Mastík (68. Dostálek), Vencl – Kesner, Sixta, Langr – Froněk, Vašulín (81. Kopecký), Rybička. Trenér: Pavel Jirousek.

Jihomoravané nabuzeně pokračovali i ve druhé poločase. Nejdříve zvýšil na 3:1 Dominik Kunca. Stejný hráč pak dostal žlutou kartu. Satisfakcí pro něj bylo vstřelení jeho druhého gólu hned vzápětí.

Jakoby to Kuncovi nestačilo a patnáct minut před koncem dával z penalty na 5:1 a připsal si v prvním domácím startu jara hattrick. Výhru Znojemských pojistil na 6:1 ještě Avdič.

Dominik Kunca, který přišel do Znojma teprve v zimě, neskrýval nadšení ze svého úspěchu. „V kabině jsme si řekli, na čem chceme pracovat. Nakonec jsem vypálil tři góly a jednu asistenci, takže jsem spokojený,“ skromně dodal Kunca.

Ilustrační foto
Chřipka ustupuje. Nemocnice ruší zákaz návštěv

Na jih Moravy jej přivedl František Šturma. „Máme až velké pouto, protože se známe hodně dlouho. On předvádí, co jsem od něj čekal. Chtěl bych, aby dával co nejvíce gólů. Dobře pracuje každý den, stejně jako celý tým,“ uzavřel hlavní stratég znojemských fotbalistů