Potvrdili, že se jim proti ofenzivním soupeřům hraje mnohem lehčeji. Zatímco proti posledním dvěma celkům druhé ligy Prostějovu a Vítkovicím se fotbalisté 1. SC Znojmo trápili, s Táborskem ze středu tabulky si ve 22. kole Fortuna národní ligy došli pro pohodlnou výhru 3:0. „Důležité bylo, že jsme první nedostali gól. Když skórujeme první, tak se uklidníme a hrajeme dobře,“ povídal znojemský záložník Lukáš Motal, který netradičně nastoupil na stoperovi.

Znojemští se díky třetí výhře z posledních čtyř duelů posunuli před víkendovými dohrávkami na čtvrté místo tabulky. Na třetí Opavu ztrácejí už jen tři body, na postupovou příčku do první ligy jim aktuálně schází devět bodů. „Hráči si výhru užijí, ale máme před sebou další zápasy a cíl je skončit na třetím místě,“ uvedl znojemský kouč Radim Kučera.

Velikonoční půst na stadionu v Horním parku v pátek večer brzy ukončil Dominik Urbančok. Ve třinácté minutě napřáhl zpoza velkého vápna a jeho střela zapadla přesně k tyči. Zanedlouho pak přidal uklidňující zásah Jakub Teplý, který do odkryté brány dokonal skvělou souhru domácího celku. „Zápas jednoznačně rozhodla naše neproměněná šance, brzy poté jsme dostali gól. Projevilo se pořekadlo nedáš dostaneš a následně už nás Znojmo přehrávalo. Zkusili jsme ofenzivu lehce nastartovat střídáním, ale i přes zjednodušenou hru jsme neuspěli,“ poznamenal trenér Táborska Roman Nádvorník.Ilustrační foto.Zdroj: DENÍK/Martin Smejkal

Chvíle slávy se pak už v nastaveném čase dočkal i Rostislav Šamánek, jenž doklepl míč do sítě hostujícího gólmana. „Skvěle zahráli Motal i Urbančok, je to pro nás i možná konkurence na některý post, což mě těší,“ pochválil Kučera jmenovitě dvě opory znojemského týmu.

Znojmo už v úterý jede k dalšímu zápasu druhé ligy do Třince, doma se opět představí v sobotu, kdy přivítá Viktorii Žižkov.

1. SC Znojmo - Táborsko 3:0

Poločas: 2:0. Branky: 13. Urbančok, 24. Teplý, 90+3. Šamánek. ŽK: 38. Nepožitek – 16. Javorek, 70. Džafič, 70. Zavadil, 78. Kalvach, 88. Dordevič. Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Flimmel. Diváci: 912.

1. SC Znojmo: Štěpanovský (23. Doleček) – Helísek, Motal, Mezlík, Cihlář – Holub, Urbančok (80. Klíma), Nepožitek, Javůrek (72. Njire) – Šamánek, Teplý.