V předchozím kole druhé ligy zlomili se Sezimovým Ústím čtyřzápasovou sérii bez vítězství fotbalisté Zbrojovky. V neděli se proti totožnému soupeři pokusí tříkolovou šňůru porážek přerušit na svém trávníku borci Znojma. Brňané zajíždí do Čáslavi.

Svěřenci Bohumila Smrčka mají se Spartakem nevyřízené účty. Loňská sezona byla pro oba celky nováčkovská a Sezimovo Ústí ve vzájemných soubojích bralo domácí remízu 1:1 a vysokou výhru na jihu Moravy 4:1. „Jde o těžkého soupeře, kterému máme co vracet. Přijedou dobře připravení, sledovali naše zápasy,“ uvědomuje si znojemský trenér Smrček.

Vyrukují proti sobě také dva sousedé v tabulce. Jihomoravané po výborném startu do soutěže třikrát prohráli a klesli na desátou pozici. Shodně šest bodů má také o příčku horší Spartak. „Po skvělém začátku naše forma uvadla, ale nálada v kabině není špatná. Chceme špatnou sérii zlomit, ať máme zase klid,“ uvažuje znojemský brankář Vlastimil Hrubý.

V kádru Sezimova Ústí je několik fotbalistů s prvoligovými zkušenostmi. Nejzářivějším jménem se pyšní defenziva, kde nastupuje bývalý hráč ruského Zenitu Petrohrad Jaroslav Nesvadba. „Spartak zatím získal stejně bodů jako my a měli bychom ho porazit,“ má jasno Hrubý.

K nedělnímu střetnutí, které začíná v pět hodin odpoledne, půjdou domácí v kompletní sestavě. „I když jsme předchozí utkání ztratili, měli jsme na vítězství. Budeme pokračovat ve stejné hře, jen se musíme vyhnout individuálním chybám v obraně i v útoku, kde neproměňujeme vyložené šance. Zaměříme se na koncentraci, důslednost, důraz. Jestliže ze sebe vydáme to nejlepší, můžeme uspět. Uděláme pro to všechno,“ slibuje Smrček.

Recept na zdolání Jihočechů nabídla v minulém kole Zbrojovka, která po vítězství 2:1 zaznamenala premiérový tříbodový zisk v soutěži. Na ten se pokusí navázat v neděli od pěti hodin večer v Čáslavi, která nasbírala rovněž pět bodů a patří jí čtrnáctá příčka za Brnem. „Na klukách bylo na tréninku vidět, že si hned víc věří. Vítězství pro nás bylo hodně důležité, získali jsme sílu i sebevědomí, jenže teď je potřebujeme potvrdit,“ vyhlašuje brněnský kouč René Wagner.

Proti Zenitu počítá s kapitánem Švancarou, jehož kotník je v pořádku, na lavičku už po zranění usedne záložník Sedláček. Otazník visí nad startem Zbožínka, který odkulhal ze včerejšího tréninku, střevní chřipka pak sužovala Hromka. Do Čáslavi nepojedou Pernica, jenž pomůže juniorce v Hlučíně, a Radinovič, který naskočí s ligovým dorostem proti Slavii. „Čáslav hraje nepříjemný běhavý fotbal. Má kvalitní středovou osu a zkušené borce v obraně. Trochu ji přirovnávám k Sezimovu Ústí, proto očekávám podobný zápas,“ předpovídá Wagner.