Utkání nabízelo paralelu s úterním duelem německé Bundesligy. Útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski nasázel Wolfsburgu pět branek za devět minut a zařídil výhru 5:1. „Připadalo mi to jak v případě Wolfsburgu. Do hry jsem poslal Libora Žondru a doufal, že bude jak Lewandowski. Nakonec to bylo naopak," přirovnával Kučera.

V hlavní roli na straně Jihlavy exceloval se třemi góly jihlavský střelec Pavel Dvořák. „Čekalo se na první gól. Tlačili jsme se do šancí, ale měli jsme smůlu," povídal. Po vydařeném utkání se mu ulevilo. „Doufám, že střelecká smůla je za mnou. Tři týdny jsem měl v lize smůlu, teď se to zlomilo," usmíval se Dvořák.

Výsledek mohl pro Jihomoravany vypadat ještě hůř, nebýt domácího brankáře Jiřího Dolečka, jenž se po zranění opět postavil do brány. „Jeho skvělé zákroky nám pomohly, jinak jsme mohli prohrát dvouciferným výsledkem," vyzdvihl spoluhráče kapitán Tomáš Cihlář.

Lídr týmu si vzal po utkání slovo v kabině. „V šatně jsem řekl nepříjemná slova. Musíme se seřvat a vyříkat si chyby," hlásil Cihlář, který nevěřícně sledoval počínání kolegů v obraně. „ Nedokážu si výpadek vysvětlit. Nedostupovali jsme hráče, soupeř měl prostor na dorážky. Jihlava to neměla vůbec těžké. Dala pět snadných gólů," prohlásil.

Znojemským fotbalistům chyběli hráči základní sestavy. Nenastoupili například Tomáš Okleštěk či Radim Nepožitek. „Změnili jsme i kvůli zraněním pět postů. Nebudu se ale vymlouvat. Další hráči, kteří dostali šanci, se mohli ukázat a nasadit mi brouka do hlavy. Předvedli opak," mrzelo kouče Znojma.


Znojmo - Jihlava 0:5
Poločas: 0:0. Branky: 70., 76. a 81. Dvořák, 72. Demeter, 75. Batioja. Rozhodčí: Julínek – Dobrovolný, Caletka.
Sestava Znojma: Doleček – Mezlík, Zezula, Cihlář „C", Hříbek (81. Nepožitek), Šumbera, Stáňa, Njire, Šamánek, Lapeš (63. Žondra), Ledecký (70. Helísek). Trenér: Radim Kučera.