Začátek zápasu se přitom odehrával v režii domácích. „Karviná vstoupila do utkání dobře. My jsme se zbytečně našimi nepřesnostmi dostali pod tlak. Domácí měli zhruba deset minut územní převahu a vytvořili si i nějaké šance, ale to dobře vyřešil brankář Hrubý," přiblížil znojemský trenér Leoš Kalvoda.

Rozhodující moment utkání nastal ve dvacáté minutě, když Vašíček navázal na hattrick z minulého zápasu a vsítil letošní čtvrtou branku. „Hru jsme po první desetiminutovce vyrovnali. V poli jsme byli místy i lepší a z toho pramenily naše příležitosti. Vašíček měl jednu takovou, kterou ještě nezvládl, ale potom po samostatném úniku od půlky hřiště dostal přihrávku od Nepožitka a skóroval," popsal Kalvoda.

V Karviné se opakovala situace z týden starého utkání se Zlínem. Hosté dali gól a žádný nedostali. „Bohužel si musíme přiznat, že náš výkon už nebyl tak kvalitní jako se Zlínem. Podobné šance, jaké jsme měli v úvodu zápasu, musíme proměňovat a ne je trestuhodně zahazovat. Pak už se nám hra nedařila tak, jak bychom chtěli, byla to spíš křeč. Holt jsme už nevytvořili na soupeře fotbalovou kvalitu a ten neustále hrozil z brejků. Druhá půlka už nebyla na tři body, to bylo zřejmé," kritizoval karvinský trenér Pavel Malura.

Znojmo si ve druhém poločase svůj jednobrankový náskok pozorně pohlídalo. „Karviná hrála po přestávce s velkým úsilím, chtěla vyrovnat. My jsme to vcelku zvládali a byli jsme nebezpeční z brejků. Byly tam tak tři čtyři brejky, které jsme měli dotáhnout do gólu. To se nám nepovedlo a závěr zápasu už byl trochu nervóznější. Soupeř začal nakopávat balóny, měl výškovou převahu, takže jsme nemohli couvnout až do vápna, jinak by nás tam ubil," doplnil znojemský trenér.

Úspěšný vstup znojemského mužstva do sezony vidí Kalvoda v přístupu hráčů. „Kluci hrají dobře, makají na doraz celých devadesát minut. Myslím si, že fotbal je takový, že vložené úsilí vrací," zamyslel se kouč.

Karviná – 1. SC Znojmo 0:1 (0:1)

Branka: 20. Vašíček. Rozhodčí: Adámek – Pilný, Plesar. ŽK: Fischer, Mikula, Hrtánek, Juřena – Buchta, Okleštěk. Diváci: 1415.
Sestavy:
Karviná: Rakovan – O. Cverna, Mikula, Bolf, Hrtánek – Hoffmann (46. Presl), Fischer – Ciku (76. Vrána), Wojnar, Vladavič – Besta (67. Juřena). Trenér: Pavel Malura.
Znojmo: Hrubý – Sukup, Jonov, Avdič, Mudra – Helísek (88. Hříbek), Nepožitek, Lacko, Buchta, Okleštěk (90. Lukáš) – Vašíček (67. Mandula). Trenér: Leoš Kalvoda.