Generálka s Uničovem je prestižní zejména pro nového znojemského trenéra Jiřího Balcárka, který na jih Moravy přišel právě z něj. „Určitě bude chtít vyhrát, vždycky toužíte porazit svůj bývalý tým. O tom je hráčská rivalita,“ řekl znojemský záložník Dominik Urbančok.

Jeho tým zatím v devíti přípravných zápasech dvakrát zvítězil, dvakrát remizoval a pětkrát prohrál. Naposledy Jihomoravané v sobotu remizovali se Senicí 0:0. „Soupeř hrál dobře v bloku. My se snažíme hrát do volných prostorů na krajích a moc jich tam nebylo. Hráli jsme bohužel do plných. Na druhou stranu do obrany to bylo dobré,“ povídal znojemský záložník David Štrombach na klubovém webu.

Duely se slovenským sokem i Uničovem jsou součást soustředění v Ústí nad Orlicí, kam se Znojmo před sezonou pravidelně vrací. Trenér Balcárek na něj vzal dvacet fotbalistů, nechybí ani testovaný útočník Šimon Chwaszcz. „Byl jsem v Ústí už loni, je vždycky fajn se vrátit tam, kde to znáte. V areálu je všechno pohromadě, máme k dispozici hlavní hřiště, dvě vedlejší, jednu umělou trávu. Hned vedle je i bazén a regenerace,“ přiblížil Urbančok tréninkové zázemí.

Hráče však v posledních dnech přípravy nečeká jen pilování fotbalových dovedností, soustředění tradičně nabízí i možnost stmelení kolektivu. Jednu z oddechových činností v Ústí nad Orlicí obstará paintball. „Už jsem na něm byl, docela to bolelo. Políčeno nemám vyloženě na nikoho, ale s kluky už se trochu bavíme. Možná na Kubu Teplého, sedíme vedle sebe v kabině a pořád si ze sebe děláme legraci,“ smál se Urbančok, který se těší také na plánované opékání špekáčků. „Budou určitě dietní,“ dodal.

Veškerá příprava směřuje k sobotě, kdy Znojmo čeká druholigový předkrm v podobě prvního kola Mol Cupu. Balcárkův tým se od pěti hodin odpoledne představí na hřišti divizní Polné. „I v poháru se chceme dostat co nejdál, takže si jedeme pro postup. Potřebujeme si ještě pořádně zvyknout na věci, které po nás trenér chce. Měsíc přípravy je krátká doba,“ uvedl Urbančok.

Aktuální kádr
Brankáři: Martin Štěpanovský, Vlastimil Veselý, Jiří Koukal. Obránci: Radek Mezlík, Oleksij Chereda, Tomáš Pospíšil, Jaroslav Svozil, Tomáš Cihlář, David Helísek, František Malár. Záložníci: Matúš Lacko, David Štrombach, Stijepo Njire, Jan Hladík, Dominik Urbančok, Michal Holub, Jan Javůrek. Útočníci: Rostislav Šamánek, Jakub Teplý, Šimon Chwaszcz.

Nejbližší program:
Úterý, 16.00: Uničov – 1. SC Znojmo (příprava)
Sobota, 17.00: Polná – 1. SC Znojmo (Mol Cup)