Sokolov vede před Znojmem soutěž jen o bod, a to ještě mají Jihomoravané utkání k dobru. „Očekávám velkou bitvu, protože hraje první s druhým. Už to samo o sobě je zajímavé. Navíc ani jedno z mužstev doposud neprohrálo," prohlašuje na klubovém webu znojemský trenér Radim Kučera.

Ve formě

Daří se i Šamánkovi, který je společně se svým kolegou z útoku Liborem Žondrou nejlepší střelec týmu. Oba mají po třech brankách. „Celkově jsem teď spokojený. Doufám, že utkání zvládneme a potvrdíme první pozici v tabulce," říká skromně Šamánek.

Západočeši začínají svá domácí utkání ve čtvrt na jedenáct dopoledne. „Není to problém. Ve druhé lize se často hrávalo v tento čas, například i na Žižkově. Do Sokolova se jede dlouho a naopak je lepší, že hrajeme ráno. Jedeme už v pátek a nemusíme čekat celý den na utkání," hlásí šestadvacetiletý hráč. „Dopolední čas představuje vždy výhodu pro mužstvo, které je na to zvyklé. Na Vyšehradě jsme to zvládli," připomíná Kučera výhru 4:0 v úvodu sezony.

Pozornost znojemského lodivoda vzbuzuje dvougólový konžský reprezentant Bidje Manzia. „Sokolov sází na týmovost, ale Manzia je stěžejní fotbalista. Nyní hraje výborně a má formu. Na něj si dáme velký pozor. Kvalita hry se odvíjí od útočníka. Jak dokáže přidržet míč a jaké má náběhy," hlásí Kučera.

Znojemští fotbalisté v minulé sezoně na hřišti Sokolova jasně prohráli 1:3. Letos se Znojmu daří lépe a je nejofenzivnější tým druhé ligy se čtrnácti vstřelenými brankami. „Doma ale Sokolov nedostává moc branek. Většina zápasů končí rozdílem jednoho gólu," varuje před duelem Šamánek, který hrál nejvyšší soutěž ze brněnskou Zbrojovku.