Mladíci ze Slovácka hráli druhé housle už od začátku klání, na brankáře Hrubého se dostalo jen málo střel. „Kluci ze soupeřova týmu jsou ještě mladí, nezkušení. Zato jsou draví a na hřišti pohybliví, rozhodně to není soupeř, který by se měl podcenit," potvrdil kapitán znojemských fotbalistů Todor Yonov.

Hru však zcela ovládli domácí. „První polovinu jsme hráli dobře technicky, zvládli jsme ji pozičně, gól jsme také vsítili. Ve druhém poločase jsme přidali ještě další dvě branky, o to víc se nám utkání povedlo a měli jsme z něj dobrý pocit. Samozřejmě, takto do nové sezony nepůjdeme," řekl Yonov.

Hra Znojma byla taktická a pozičně povedená. Horší ale byl důraz svěřenců trenéra Kalvody. „Důraz ve vápně nám chybí, koncovka nás ještě také trochu trápí. Takhle bychom ve druhé lize neuspěli. Máme ještě co zlepšovat," věděl hlavní kouč znojemských fotbalistů.

O podobě kádru pro nadcházející sezonu ale Kalvoda zatím nemá potuchy. „Máme tu stále na zkoušku několik nadaných mladých hráčů, kteří by měli zastoupit naši velice rozsáhlou marodku. Doufám, že tu s námi někteří zůstanou. Stále ale ještě nové hráče potřebujeme," řekl trenér Znojma.

Nové tváře v sestavě ale dělají problémy hlavně hráčům, kteří již mají své místo v poli jisté. „Pořád se s kluky sehráváme. Naštěstí by měla být sestava během pár dní uzavřená, tak by to už mohlo být dobré," podotkl Yonov.

A cíle? Ty jsou pro další sezonu jasné. „Chceme hrát útočně, chceme hrát více fyzický fotbal. Hlavně ale musíme vyhrávat. Ohledně ambicí, nejsem věštec, takže neumím odhadnout, kde se v tabulce budeme vyskytovat.Ale můžu říct, že se budeme snažit umístit se co nejvýše," prohlásil kouč Kalvoda.

Naprosto s ním souhlasí i kapitán Yonov. „Budeme se snažit hrát a vyhrávat. Musíme na to vlétnout už v prvním zápase a nepolevit, abychom nahnali nějaké body a měli tak po skončení podzimní části klid. Troufám si ale tvrdit, že máme na první polovinu tabulky," řekl hráč původem z Bulharska.

VOJTĚCH POJER