„Jsem nespokojený hlavně s druhým poločasem, kdy jsme si jen chtěli zahrát fotbal. Bylo to bez důrazu a nasazení, pomalá rozehrávka, ani jsme neudrželi balon, každou druhou přihrávku jsme zkazili. Prostě laxní výkon," mrzelo trenéra.

I tak Znojmo skončilo v tabulce druhé, nechalo za sebou i prvoligové celky Brna a Slovácka. V sobotu zakončí turnaj v Brněnských Ivanovicích utkáním o umístění, soupeře se dozví nejpozději ve čtvrtek. „S druhým místem jsme spokojení, ovšem nekladu na výsledek velký důraz, vše ukážou až mistráky. Hráče to povzbudí, ale zase nesmí moc, musím je trochu srazit na zem," usmál se Kalvoda.

Zatímco hostování Marka Heinze z Olomouce už je téměř definitivně dotažené, Znojmo opustili Oldřich Kostorek, Lukáš Migala či Bojan Zečevič. Patrně odejde i nigerijský útočník Peter Nworah. „Něco v tom klukovi je, měl bych ho v týmu rád, ale kádr je početně omezený a asi dostanou přednost hráči třeba na hostování z Olomouce jako Adam Ševčík. Přece jen dává góly, Nworah se netrefil ani jednou. Když zůstanou Okleštěk, Heinz a Ševčík, bude v útoku zase velká tlačenka," dodal Kalvoda s tím, že současný kádr už se bude jen zužovat.

ROZHOVOR S MARKEM HEINZEM ČTĚTE VE ČTVRTEČNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST.

Zimní fotbalová Tipsport liga – skupina C (Brno)

FC Fastav Zlín – 1. SC Znojmo 1:3 (0:2)

Branky: 84. Poznar – 21. Yonov, 33. Ševčík, 53. Odehnal. Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Emanuel.

Zlín: Kořínek – Pazdera, Malý, Kroča, Hruška – Motal, Červenka – Železník (46. Šumbera), Matějov (31. Bartolomeu), Holík – Malcharek (46. Poznar). Trenér: Marek Kalivoda.

Znojmo – 1. poločas: Šustr – Mudra, Yonov, Mička, Cihlář – Helísek, Nepožitek, Švarc, Zifčák – Heinz – Ševčík. 2. poločas: Šustr – Hříbek, Hnaníček, Odehnal, Šilinger – Lukáš, Buchta, Podzemský, Okleštěk – Heinz (64. Zečevič) – Nworah. Trenér: Leoš Kalvoda.

Konečná tabulka:

1. Jihlava 4 3 1 0 11:2 10
2. Znojmo 4 2 1 1 7:5 7
3. Brno 4 2 1 1 4:4 7
4. Slovácko 4 1 0 3 5:11 3
5. Zlín 4 0 1 3 4:9 1