I proto kouč Jihomoravanů Leoš Kalvoda po zápase neskrýval spokojenost. „Kluci podali výkon, který od nich očekávám v každém zápase. Když si vezmou k srdci, že chceme hrát jednoduchý, běhavý a důrazný fotbal, nese to ovoce," liboval si znojemský stratég po výhře, která minimálně na pár hodin odpoutala tým ode dna tabulky.

V utkání hrál hlavní roli šestadvacetiletý Okleštěk. Nejprve zápornou, když po úvodní rychlé trefě Václava Vašíčka zavinil penaltu. Tu ale Tomáši Zápotočnému zlikvidoval skvěle chytající brankář Vlastimil Hrubý. „Dobře jsem odhadl stranu, kam míč půjde. Navíc to nebyla žádná rána, takže ani nijak těžký zákrok," komentoval jeden z kritických momentů zápasu znojemský gólman, který vzápětí dlouhým nákopem vybídl ke skórování právě Oklešťka. Bývalý mládežnický reprezentant si poradil mazácky a zdařilým lobem zvýšil vedení domácích. „Máme to nacvičené. Když je příležitost, hned kopu míč dopředu," zmínil Hrubý.

Příbram tak zažila dokonalý šok. „Do zápasu jsme vstoupili nekoncentrovaně. Výsledek byly dva obdržené góly a neproměněná penalta. Pak už jsme moc šancí na obrat neměli," mrzelo hostujícího trenéra Petra Čuhela.

Po přestávce na sebe ještě jednou strhl pozornost reflektorů Okleštěk, který střelou od autové čáry přibližně ze 30 metrů nachytal špatně postaveného brankáře Aleše Hrušku. „Má dar tyhle situace vidět. Tenhle gól byl z říše geniálních. Pokud takhle bude hrát dál, ve Znojmě nezůstane," chválil svého svěřence Kalvoda.

Po předzápasové rozcvičce přitom budoucí hvězdu utkání nešetřil. „Zdrbal jsem ho za přístup. Dal jsem mu deset minut, aby se dal dohromady. Je to svéráz, typický Brňák," vtipkoval Kalvoda.

Návrat do Brna naopak zhořkl Čuhelovi i útočníkovi Petru Švancarovi. „Znojmo bylo produktivnější, dalo i pěkné góly. Mrzí mě to. Jsme jako na houpačce. Minule jsme udělali fantastický výsledek a teď prohráváme po čtvrthodině o dva góly, to je blbý," smutnil Švancara.

12. kolo první fotbalové ligy:

1. SC Znojmo – 1. FK Příbram 3:0 (2:0)

Branky: 9. a 55. Okleštěk, 4. Vašíček. Rozhodčí: Ardeleánu – Štěrba, Machálek. ŽK: Hudec, Jonov – Mareš, Divíšek. Diváci: 654.

Sestavy:

Znojmo: Hrubý – Mudra, Jonov, Hudec, Cihlář – Helísek (87. Reljič), Nepožitek, Lacko (65. Hrošovský), Crnkič (80. Tomeček) – Okleštěk, Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Příbram: Hruška – Krbeček, Zápotočný, Mišůn, Divíšek – Abraham, Tarczal (61. Mašán) – Mareš, T. Pilík (50. Danoski), Řezníček (74. Stratil) – Švancara. Trenér: Čuhel.