Jihomoravané přivezli do Žirovnic dvě jedenáctky hráčů a na zkoušku blanenského brankáře Davida Jurana, který byl ve Znojmě na testech již v minulé sezoně. Stalo se tak poté, co kádr opustil slovenský gólman Luboš Ilizi, jenž zamířil do Maďarska. V semifinálovém duelu proti čerstvě prvoligovému Zlínu však dostal přednost druhý brankář, Jiří Doleček.

A právě on také první kapituloval, když se ve třiatřicáté minutě prosadil po úniku dva na jednoho Lukáš Železník. Znojemští poté začali také hrozit a po nedovoleném zákroku na Tomáše Okleštěka v pokutovém území se rozhodčí rozhodl ve čtyřicáté minutě nařídit penaltu. Tu s přehledem proměnil Stijepo Njire.

Na začátku druhého poločasu, který trval netradičně čtyřicet minut, nastoupil místo útočníka Libora Žondry střídající David Ledecký. Činila se ale ofenzíva na opačné straně, kde tři akce nezakončil gólem aktivní Železník, a tak přišel dvojnásobný trest ze strany Znojma. V sedmašedesáté minutě poslal znojemský tým do vedení po kombinaci s Okleštěkem útočník Ledecký a o čtyři minuty později potvrdil nevídanou formu opět Okleštěk. Tentokrát sám zvýšil na rozdíl dvou branek 3:1.

Zlínští sice ještě jednou brankou zdramatizovali závěr střetnutí, ale více Znojmo nedovolilo a posunulo se do finále proti Českým Budějovicím. „V utkání proti Zlínu se střídaly lepší úseky s horšími. Ale dali jsme tři góly a měli jsme proti sobě kvalitního soupeře. Zápas měl své parametry," poznamenal trenér Radim Kučera.

Finálový zápas s Českými Budějovicemi se hrál pouze dvakrát třicet minut a nabídl tak i méně branek, a to jedinou. Už ve třetí minutě si pro faul došel do vápna znojemský Pavel Lapeš a následný pokutový kop usměrnil Rostislav Šamánek. V samotném závěru první části mohl zvýšit náskok Znojemských po uvolnění od Oldřicha Kostorka ruský hráč Jevgenij Serenkov. Jeho střela z první ale prosvištěla jen těsně vedle tyče.

Druhý poločas patřil především znojemskému brankáři Juranovi, který několikrát vychytal českobudějovického střelce Romana Wermkeho a i díky němu se tak ve Znojmě mohou poprvé radovat ze zisku Perleťového poháru, čímž se zařadili i mezi takové vítěze, jako jsou Sparta nebo Slavia Praha. „Škoda, že jsme zápas se Znojmem nevyhráli. Ne kvůli výsledku, ale kvůli psychice. Co si budeme povídat, mančaft ve druhém zápase byl trochu slabší než ten proti Jihlavě. Podobné to ale bylo i u soupeře, který do dvou turnajových zápasů poslal dvě rozdílné jedenáctky," poznamenal kouč poražených Českých Budějovic František Cipro.

V nadcházejícím týdnu by chtěl trenér Znojma Kučera provést konečné zúžení kádru a na soustředění do Rosic tak odcestovat s kádrem na Fotbalovou národní ligu. „Už bych to chtěl mít takto nastavené, ale záleží na vedení klubu. Musím říct, že se mi ve finále líbila práce defenzivních záložníků Nehyba – Serenkov. Pracovali spolu více u sebe a bylo tam větší taktické pojetí a ne tolik ztrát míče jako u Nepožitka se Šumberou v úvodním zápase se Zlínem," dodal závěrem Kučera.