Na první možnost se nečekalo dlouho, už ve třetí minutě domácí Šimon Šumbera z otočky pořádně protáhl hostujícího brankáře, jenž výborným zákrokem vyrazil míč nad bránu. Krátce nato si zpracoval míč znojemský Stijepo Njire, ale z dobré pozice zamířil příliš vysoko.

První třineckou šancí byla po čtvrthodině hry střela Michala Stříže, kterou musel Jiří Doleček krotit nadvakrát. Ve čtyřiadvacáté minutě Znojmo nevyužilo dvě velké šance, když nejprve brankář Třince Lukáš Paleček kryl ránu Jiřího Klímy z pravé strany, poté Njire sám před gólmanem střílel nad.

Trest přišel vzápětí. Ve třicáté minutě obdržel Petr Joukl přihrávku do běhu a obloučkem překonal vyběhnutého Dolečka. Aby toho nebylo málo, za tři minuty hosté vedli už o dva góly. Stříž si zpracoval přihrávku a levačkou z dálky poslal balón k levé tyči.

Domácí ještě do poločasu stačili snížit, když po rohovém kopu překonal Palečka z bezprostřední blízkosti Robert Bartolomeu. „Darovali jsme Třinci bod a dva góly, ale jinak musím hráče pochválit. My měli skvělý pohyb, vycházely i kombinace, ale už máte asi zažité, že musíme dát soupeři v zápase náskok," řekl trenér Znojma Radim Kučera.

Na začátku druhé půle mohlo být srovnáno, ke střele z dálky nasadil Šumbera a míč zastavilo až břevno třinecké brány.

V osmapadesáté minutě bylo vyrovnáno, po velkém tlaku dokázal Paleček nebezpečný pokus Radima Nepožitka vyrazit, avšak na dorážku Bartolomeua, jenž zamířil k bližší tyči, už nestačil. „Před brankou byla tam obrovská skrumáž. Dvakrát se ke mně míč odrazil. Chvíli jsem přemýšlel, jak jej tam poslat, nakonec jsem to trefil nártem a padlo to tam," uvedl střelec obou branek Znojma.

Třinec mohl jít zpátky do vedení, střely Stříže a Mateje Ižvolta však svůj cíl nenašly, za Znojmo hlavou neuspěl ani Klíma. Zmíněný Ižvolt měl další příležitost dvacet minut před koncem, přízemní střelu však Doleček konečky prstů vytáhl mimo bránu a podržel svůj tým v boji o body.

Pětasedmdesátá minuta přinesla rozhodující moment utkání. Znojemský Njire se postavil k exekuci pokutového kopu, jenže balón poslal na střed brány, kde číhal připravený Paleček. Oba celky se tak rozešly smírně 2:2. Pro Znojmo spíše ztráta, pro hosty možný restart z bodové krize. „Bod je pro nás úspěch, ale jak jsem řekl hráčům v kabině. Není se zatím z čeho radovat," prozradil trenér Třince Jiří Neček.