Druhé kolo Moravskoslezské fotbalové ligy mělo celkově nečekaný vývoj. Jen jediné mužstvo dokázalo doma vyhrát. Zbytek týmů doma podlehl svým soupeřům, což platilo i v případě Lipové, která hostila 1. SC Znojmo.

„Do Lipové jsme nejeli se staženými kalhotami. Chtěli jsme zde uhrát alespoň bod. To, že vezeme tři, mě samozřejmě těší,“ prozradil spokojený znojemský kouč Michal Sobota.

Klasický scénář úvodu utkání následoval i tentokrát. Velký tlak znojemských fotbalistů, ale bez gólového efektu. Už v první části hry Znojmo jasně převyšovalo svého soupeře zejména v kombinační hře.

„Konečně jsme začali produkovat kombinační hru. Začali jsem hrát právě to, co nám chybělo v prvním utkání s Mutěnicemi. V sobotu jsem se byl dívat na utkání Mutěnic s Kroměříží a když jsem viděl herní projev Mutěnic, mrzela mě ztráta domácích bodů ještě víc,“ přiznal Sobota.

Ve druhé půlce se obraz hry kompletně změnil. Ve třicáté minutě první půlky se domácím zranil útočník a za něj nastoupil forvard, postavou podobný reprezentačnímu dlouhánovi Janu Kollerovi. Lipová začala na svého jediného útočníka nakopávat balóny, ale znojemský obranný val si se všemi situacemi dokázal poradit. Tak trochu se Znojmo přizpůsobilo hře Lipové, ale přišel závěr, kdy se znojemští fotbalisté opět vrátili ke kombinačnímu fotbalu.

Závěrečný tlak hostí vyvrcholil v šestaosmdesáté minutě, kdy se k trestnému kopu postavil stoper Todor Yonov. V poslední době mu trestné kopy vycházely a potvrdil to v tu nejvhodnější chvíli. Do trestňáku se opřel a rozvlnil lipovskou síť. O pár minut později pečetil výhru Znojma středopolař Karel Veselý, který si při samostatném úniku pohrál s domácím gólmanem a vstřelil druhou branku.

„Kluci odvedli dobrý výkon a bude třeba doma potvrdit body z Lipové. Navíc nehrál ani Kováč, který má vodu v koleni. Místo něj nastoupil na hrotu Pavelka. Dnes by snad měl dopadnout i přestup Bauera z Jihlavy. Prostě a jednoduše chceme všichni vyhrát a uděláme pro to maximum,“ oznámil znojemský lodivod.

 

SOUVISEJÍCÍ ODKAZ:

Webové stránky 1. SC Znojmo