Jak byste zhodnotil pro Znojmo právě skončenou sezonu?

Já bych ji zhodnotil asi kladně. Sice jsme skončili se stejným výsledkem jako loni, ale působili jsme zkušenějším dojmem. Dokonce si myslím, že jsme předváděli lepší hokej. Byl to proti první sezoně velký skok dopředu.

Jak jste viděl kvalitu ligy v prvním a ve druhém roce působení v EBEL?

Všechny týmy včetně nás hodně posílily, úroveň ligy šla rozhodně nahoru. Tak trošku se to potvrdilo i tím, že Rakousko postoupilo na úkor Německa na olympiádu. V rakouské reprezentaci se totiž několik jmen z EBEL najde. Navíc se tam dostali i Slovinci. Z Lublaně totiž hraje taky pár kluků za národní tým. Takže úroveň se podle mne zvedla. Myslím si, že má soutěž nakročeno k tomu stát se jednou z kvalitních evropských lig.

Vypadli jste ve čtvrtfinále. Je to úspěch nebo neúspěch?

Asi neúspěch. Protože i když je play-off dobré, ve čtvrtfinále jsme už jednou vypadli. Tehdy jsme sice nevyhráli ani zápas, chtěli jsme se letos pohnout dál. Možná, kdybychom hráli proti jinému soupeři, tak bychom dokázali uhrát i víc zápasů a možná i vyhrát.

A který soupeř by tedy byl podle vás hratelný?

Myslím, že letos by byl klidně Záhřeb. Sice jsme s ním neměli výsledky, ale troufám si tvrdit, že to by šlo. Navíc Vídeň měla letos extrémně dobrý tým, hráli na tři vyrovnané velice kvalitní pětky. Vídeň je taky můj tip na výherce titulu. Prostě na Záhřeb nebo Linec bych si věřil daleko víc.

Co rozhodlo o prohrané sérii s Vídní?

Když jsme dva zápasy nevsítili gól, tak se těžko vyhrává. Myslím, že rozhodla naše produktivita. Jak jsme měli štěstí v celé sezoně, tak se od nás v play-off trochu odvrátilo. S Vídní jsme dostali hodně takových laciných gólů. Navíc pokud se vrátím k poslednímu zápasu přímo ve Vídni, tak jsme v první třetině nastřelili tyčku, břevno, prostě smůla. Pak se to prohrává. Ale to už všichni znají.

Co bude dál? Plánujete odpočinek nebo hned další přípravu?

Sezonu jsme si už zhodnotili s vedením a samozřejmě také s trenéry. Teď máme nějaké volno a čekáme, až začne letní příprava.

Zhodnotil byste hráče jednotlivě? Nebo raději výkon celého týmu?

Hokej je kolektivní sport, každý v něm má jinou roli. Takže jednotlivé hráče hodnotit nechci. Ale spousta mladých kluků tady ukázala, že na to má. Ríša Jarůšek, David Bartoš, Petr Beránek a ostatní předvedli, že hrají hokej dobře a je o ně zájem. Dokázal to i Martin Pláněk, kterého si vyhlédly České Budějovice. Myslím, že jde vidět, že ve Znojmě se s mládeží pracuje velice dobře, když se tu tak zapracovala. Kluci zkrátka potvrdili svoje kvality.

Závěrem: Jak byste zhodnotil fanoušky během sezony?

Rozhodně jim chci moc poděkovat za podporu jak na domácích, tak na venkovních zápasech. Vždycky vytvořili skvělou atmosféru. Ve Znojmě je prostě nejlepší kotel. I když občas pískají, tak mají proč, to k tomu patří. Neustále nás povzbuzovali, i když jsme prohrávali třeba sedm nula. Děkuji fanouškům za mě a za tým za celou sezonu, kdy nás neopustili.

VOJTĚCH POJER