S jakým cílem jste do Bolzana jeli?
Všichni jsme chtěli poslední zápas sezony vyhrát a důstojně se rozloučit. Nakonec se to stoprocentně nepovedlo, ale kromě druhé třetiny jsme odehráli dobré utkání.

Bylo těžké hledat motivaci, když jste už před zápasem věděli, že vám play-off unikne?
Motivaci máme vždycky. Nikdy nevíte, kdo se na stadionu může objevit. Žádný hráč si nedovolí vypustit zápas ani v situaci, kdy už prakticky o nic nejde.  

Po první třetině jste vedli 3:0, přesto nakonec soupeř strhl utkání na svou stranu. Co se stalo?
Nechali jsme se vedením uspokojit a soupeři to hodně usnadnili. Bolzano nás několikrát zamklo v pásmu, kde si vytvořilo spoustu šancí. Přestože nás Marek Schwarz neskutečně podržel, soupeř z dorážek srovnal.

Šanci na postup do vyřazovacích bojů jste ztratili po pátečním utkání s Dornbirnem. Jak velký smutek po prohře v kabině zavládl?  
Celá letošní sezona je neúspěšná. Především kvůli fanouškům a klubu je to velké zklamání, které se pokusíme v příští sezoně napravit.

Před domácími diváky jste se představili naposledy v aktuální sezoně…
Neustále nás podporovali, přestože sezona stála za nic. Za to jim patří obrovský dík. Společně jsme se na ledě rozloučili, přestože letos nebylo co slavit.

V nadstavbě jste si připsali šest porážek. Která z nich byla zlomová vzhledem k nadějím na postup?
Domácí prohra 1:2 s Fehérvárem. Všechny výsledky soupeřů nám v tu chvíli hrály do karet. Šlo o rozhodující zápas, po kterém nám soupeři odskočili.  

Orli Znojmo v pátek prohráli na domácím ledě s rakouským celkem Dornbirnem 2:3 v prodloužení.
Konec nadějí na play-off. Orli padli s Dornbirnem 2:3 v prodloužení

V posledních šesti letech vám play-off neuniklo ani jednou. Je letošní konec sezony neobvyklý?  
Stoprocentně. Každý chce hrát play-off, bez něj je zakončení sezony divné. Teď budeme sledovat, jak všichni kolem hrají ve vyřazovacích bojích a my nic. Je to obrovská škoda.

Velkou část sezony vás trápila střelecká efektivita. Vnímáte ji jako jednu z příčin neúspěchu?
Určitě, byl to velký problém. I když jsme v první třetině domácích zápasů měli obrovský tlak, nedokázali jsme ho zužitkovat a teprve od druhé třetiny se nadechli. Kdyby se nám podařilo dát v úvodní části dva nebo tři góly, mohli jsme vyhrát víc zápasů. Koncovka nás trápila celou sezonu.

Zažil jste už někdy podobnou krizi?
Zažil jsem už pár nepříjemných sérií, kdy se pětkrát nebo šestkrát v řadě prohrálo. Pak jsme se ale zvedli a naopak předvedli sérii výher. Letos jsme vítěznou šňůru neudělali, což nám chybělo.

V nadstavbě vás vedl trenér Miroslav Fryčer. Prospěla mužstvu změna kouče?
Určitě. Trenér Fryčer přinesl svěží vítr a především nadhled. Když se mu něco nelíbí, dá to najevo, ale číší z něj klid, rozvaha a zkušenost. V nadstavbě jsme hráli lépe a se sezonou se důstojně rozloučili.

Ilustrační foto.
Ztratili tříbrankový náskok. Hokejoví Orli se rozloučili se sezonou porážkou