Svěřenci trenéra Miroslava Fryčera zpočátku využili šance Jana Lattnera a v sedmé minutě otevřeli skóre na 1:0. Ovšem o pět minut později převzali hosté otěže a díky dobře využitým příležitostem Kapstada, Leblera a DaSilvy otočili a na 3:1.

Zmar pokračoval i ve druhém dějství, kdy Znojemští nejdříve inkasovali další tři góly. Domácí nabudila až ubráněná přesilovka a díky střelám Erika Němce a C. J. Stretche svítil na kostce po konci prostřední třetiny výsledek 3:6. Aktivita vydržela Orlům i v posledním aktu. Na těsný rozdíl korigovali Mikka Vainonen a Radim Matuš, Linečtí si přesto zbytek klání pohlídali a odjeli se třemi body.

Znojmo – Linec 5:8

Třetiny: 1:3, 2:3, 2:2. Branky a nahrávky: 7. Lattner (Hlava, Němec), 39. Němec (McPherson, Vainonen), 40. Stretch (Luciani, Lattner), 44. Vainonen (McPherson), 50. Matuš (Hlava, Němec) – 12. Kapstad (Umicevic, Lebler), 14. Lebler, 19. DaSilva (Schofield, Davies), 27. Kearns (Lebler, Rutkowski), 36. Lebler (Locke), 36. Schofield (Rutkowski, Davies), 52. Kristler (Brocklehurst, Kragl), 53. DaSilva (Brocklehurst, Schofield). Rozhodčí: Gruber, Ofner – Gatol, Soos. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. Diváci: 3007.

Hokejisté Znojma prohráli už dvakrát za sebou. Jejich lodivod Miroslav Fryčer nevěděl, proč celku z města nad řekou Dyjí jdou lépe venkovní zápasy. „Bohužel doma rozdáváme body jako na běžícím páse. Přitom by to zde měla být nedobytná tvrz,“ přemýšlel Fryčer.

Dle něj soupeři jednoduše padaly góly. „Linec jednoduše nandával. Když jsme vedli 1:0, měli jsme tam několik šancí a mohli jsme odskočit, ale bohužel jsme to nedokázali využít. Je vidět, že kluci chtějí. I když prohráváme o pět branek, tak to nezahodí. Jsme ale nevyzpytatelný soupeř. Síla v tom týmu je,“ uzavřel Fryčer.

Jeho borci sehrají další zápas již v pátek na kluzišti v maďarském Fehérváru.

Prvním miminkem roku 2019 na jižní Moravě je Jiří. Narodil se šestadvacet minut po půlnoci. Měříl 54 centimetrů, vážil 4230 gramů.
První letošní dítě kraje je malý Rohatčan. Jmenuje se Jiří